322
Ενα από κτίρια του ΑΠΘ | Intime

Πρύτανης του ΑΠΘ για το πάρτι συνωστισμού: «Είχαμε ειδοποιήσει την αστυνομία»

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2020, 08:55
Ενα από κτίρια του ΑΠΘ
|Intime

Πρύτανης του ΑΠΘ για το πάρτι συνωστισμού: «Είχαμε ειδοποιήσει την αστυνομία»

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2020, 08:55

Εξηγήσεις για όσα συνέβησαν τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη, με το πάρτι συνωστισμού και για το πότε κλήθηκε η αστυνομία, έδωσε ο πρύτανης του ιδρύματος, Νίκος Παπαϊωάννου.

Σε δηλώσεις του την Τρίτη στο Mega, ο πρύτανης είπε ότι «το Σάββατο το βράδυ είχαμε μια πλήρη ενημέρωση τι γίνεται στο campus. Είχαμε ενημερωθεί ότι ξεκίνησε η παρουσία κάποιων φοιτητών νωρίς το απόγευμα και στη συνέχεια αυξήθηκε ο αριθμός τους».

Τόνισε, όμως, ότι «τα νούμερα που παρουσιάζονται είναι εξωπραγματικά. Οταν κάποια στιγμή τις πρωινές ώρες η κατάσταση είχε ξεφύγει, είχε 200-250 άτομα, επικοινωνήσαμε με την αστυνομία.

»Η αστυνομία, αν θεωρήσει ότι υπάρχει παραβατική πράξη, μπορεί να μπει μέσα στο campus. Ειδοποιήσαμε στις 3-4 η ώρα το πρωί με την αστυνομία. Εκείνη την ώρα μαζεύτηκαν πολλοί στο campus. Η ουσία είναι ότι πρέπει τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές, όπως ο συγχρωτισμός χωρίς μέτρα ασφαλείας, να καταδικαστούν».

Πρόσθεσε ότι «πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε ως πολιτεία. Δεν μπορεί τα ίδια παιδιά το πρωί να συμπεριφέρονται ευγενώς και τα βράδια να θεωρούν τον εαυτό τους άτρωτο απέναντι στον ιό. Η απαγόρευση των πάρτι στα campus είναι δεδομένη, με την έννοια του μη συγχρωτισμού. Οταν κάποιοι φοιτητές μπουν μέσα όμως, είναι τόσες εκατοντάδες στρέμματα ο χώρος».

Ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε ακόμα ότι «η ουσία είναι πώς θα πείσουμε τη νεολαία να προσέχουν. Εχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου με τη διεπιστημονική ομάδα. Βγήκε χθες σε κάποια sites ότι τη Δευτέρα το πρωί είχαμε 14 κρούσματα από το πάρτι. Αυτό βγήκε έξι το πρωί της Δευτέρας. Κάποιος θέλει να μας πείσει ότι τα παιδιά το Σάββατο έφυγαν από το πάρτι και τη Δευτέρα τα ξημερώματα βγήκαν τα τεστ».

«Σε εξωτερικούς χώρους δεν απαγορεύονταν τα πάρτι. Αφού έχουμε πρόβλημα από τον Ιούνιο και μετά που άρχισαν να εμφανίζονται οι φοιτητές, τέτοιες εκδηλώσεις δεν επιτρέπονται, τις θεωρούμε αντικοινωνικές και επικοινωνούμε με την αστυνομία. Δεν μπορώ να βγάλω εγώ τα παιδιά έξω», κατέληξε ο πρύτανης του ΑΠΘ.