256
Δρόμος στρωμένος με χαλάζι στη Χερσόνησο Ηρακλείου | cretalive

Μεταβολή στο σκηνικό του καιρού – Το έστρωσε με χαλάζι στο Ηράκλειο

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2020, 08:15
Δρόμος στρωμένος με χαλάζι στη Χερσόνησο Ηρακλείου
|cretalive

Μεταβολή στο σκηνικό του καιρού – Το έστρωσε με χαλάζι στο Ηράκλειο

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2020, 08:15

Ενα βαρομετρικό χαμηλό στην Ανατολική Μεσόγειο φέρνει αλλαγή στις καιρικές συνθήκες με επικράτηση του βορείου ρεύματος στο Αιγαίο, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και βροχοπτώσεις που θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα κυρίως στη νότια χώρα.

Για σήμερα Τρίτη προβλέπονται προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις στην Κρήτη, από τη νύχτα στην Εύβοια και πιθανώς πρόσκαιρα στα νότια τμήματα της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες και θερμοκρασία 10 – 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών και θερμοκρασία 5 – 20 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, στην Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά. Ανάλογη θα είναι και η εικόνα στη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά.

Εν τω μεταξύ στο Ηράκλειο έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε μετά τις 02:30 τα ξημερώματα της Τρίτης, με αλλεπάλληλους κεραυνούς. Η μπόρα διήρκεσε για περισσότερο από 20 λεπτά και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους.

Στη Χερσόνησο παρατηρήθηκε έντονη χαλαζόπτωση που έφτασε για λίγο σχεδόν να καλύψει ακόμα και το οδόστρωμα.

Το έντονο φαινόμενο, που υποχώρησε, ήταν αρκετό να προκαλέσει ανησυχία σε πολίτες, οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...