332
| INTIMEnews

Πρώτο κουδούνι χωρίς μάσκες στα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2022, 08:37
|INTIMEnews

Πρώτο κουδούνι χωρίς μάσκες στα σχολεία

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2022, 08:37

Mε προαιρετική τη χρήση προστατευτικής μάσκας για μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό, αλλά υποχρεωτικό διαγνωστικό τεστ για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, ξεκινήσε το πρωί τη Δευτέρας η νέα σχολική χρονιά.

Από την Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου, αρχίζει κανονικά το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Η λήξη του σχολικού έτους στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά είναι στις 15 Ιουνίου 2023, στα Γυμνάσια στις 30 Μαΐου (με τις εξετάσεις να ολοκληρώνονται στις 15 Ιουνίου) και στα Λύκεια στις 19 Μαΐου, με τις εξετάσεις στη Γ’ Λυκειου από τις 22 έως τις  30 Μαΐου και αυτές στην Α’ και Β’ Λυκείου από 22 Μαΐου εως 15 Ιουνίου.

«Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά γεμάτη αισιοδοξία, με δημιουργική διάθεση και με στόχο ένα ποιοτικό, συμπεριληπτικό, σύγχρονο, καινοτόμο σχολείο» τονίζει στο μήνυμά της στους μαθητές και εκπαιδευτικούς,η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Φέτος, επαναλαμβάνει, το σχολείο «θα έχει σημαντικές καινοτομίες, όλες σχεδιασμένες για να εξασφαλίσουν περισσότερα και καλύτερα εφόδια για τα παιδιά μας, ένα πιο σταθερό και με δυνατότητες εξέλιξης εργασιακό περιβάλλον για τους εκπαιδευτικούς και τα στελέχη μας, ένα αναβαθμισμένο εκπαιδευτικό σύστημα για όλους».

Απευθυνόμενη στους μαθητές, αναφέρεται σε προγράμματα, «όπως το νέο ολοήμερο σχολείο, οι εκπαιδευτικοί όμιλοι με αντικείμενα και δράσεις δημιουργικής απασχόλησης και έκφρασης, καθώς και σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, όπως διαδραστικούς πίνακες και σετ ρομποτικής, που θα εγκατασταθούν σταδιακά στα σχολεία όλης της χώρας κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς».

Ειδική αναφορά κάνει επίσης στον Παιδαγωγικό Σύμβουλο-Μέντορα «που θα υποστηρίζει και θα ενθαρρύνει κάθε νέο εκπαιδευτικό, και τον Ενδοσχολικό Συντονιστή, που θα συντονίζει το εκπαιδευτικό έργο της σχολικής μονάδας και θα συνεπικουρεί το έργο του διευθυντή, με την καλύτερη δυνατή στελέχωση».

Η φετινή χρονιά, καταλήγει η υπουργός Παιδείας είναι οργανωμένη νωρίτερα από ποτέ, «αφού ήδη είναι γνωστές οι ημερομηνίες-ορόσημα, όπως η λήξη των τριμήνων/τετραμήνων και του διδακτικού έτους και το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων, για τον καλύτερο προγραμματισμό όλων».

Σημειώνεται τέλος ότι αυτή τη σχολική χρονικά εγκαινιάζεται η επέκταση του ωραρίου του Ολοήμερου Σχολείου από τις 16:00 στις 17:30, στο 50% των τμημάτων που λειτουργούν σήμερα ως ολοήμερα, δηλαδή σε σχεδόν 5.000 τμήματα Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...