423
Ο Μαρσέλο υψώνει το τρόπαιο στον ουρανό του Παρισιού, οι υπόλοιποι της Ρεάλ Μαδρίτης πανηγυρίζουν - έναν ακόμη τίτλο | REUTERS/Molly Darlington

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 14η φορά η Ρεάλ Μαδρίτης!

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2022, 00:33
Ο Μαρσέλο υψώνει το τρόπαιο στον ουρανό του Παρισιού, οι υπόλοιποι της Ρεάλ Μαδρίτης πανηγυρίζουν - έναν ακόμη τίτλο
|REUTERS/Molly Darlington

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 14η φορά η Ρεάλ Μαδρίτης!

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2022, 00:33

Κάποτε είχε γραφεί ότι το Τσάμπιονς Λιγκ είναι ένας ποδοσφαιρικός θεσμός που παίζεται επί 10 μήνες, συμμετέχουν δεκάδες σύλλογοι και στο τέλος κερδίζει η Ρεάλ Μαδρίτης. Έτσι συνέβη και στο Παρίσι το βράδυ του Σαββάτου: η ισπανική ομάδα, που τόσες φορές στην πορεία της βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, κέρδισε τη Λίβερπουλ με 1-0, χάρη στο γκολ του Βινίσιους Τζούνιορ στο 59′ και πανηγύρισε το 14ο κορυφαίο τρόπαιο.

Το γκολ του Βινίσιους Τζούνιορ (REUTERS/Gonzalo Fuentes)

Βέβαια, το «χάρη» στο γκολ του Βινίσιους Τζούνιορ είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ο Τιμπό Κουρτουά, ο καταπληκτικός βέλγος τερματοφύλακας της Ρεάλ που τουλάχιστον τρεις φορές απέκρουσε και κράτησε το μηδέν στην εστία, χαρίζοντας και αυτός την επικράτηση στη Βασίλισσα.

Οι αμυντικοί της Ρεάλ Μαδρίτης αγκαλιάζουν τον Κουρτουά που μόλις έχει αποκρούσει ένα σουτ του Σάλαχ (REUTERS/Lee Smith)

Μια ομάδα που στήθηκε αριστοτεχνικά από τον Κάρλο Αντσελότι, τον άνθρωπο που έχει πανηγυρίσει τέσσερις κατακτήσεις Τσάμπιονς Λιγκ ως προπονητής (δύο με τη Μίλαν και δύο πια με τη Ρεάλ Μαδρίτης).

Ο Κάρλο Αντσελότι, προπονητής-συνώνυμο του νικητή (REUTERS/Kai Pfaffenbach)

Ο ιταλός τεχνικός πιστώνεται με το μέταλλο που επέδειξε η Ρεάλ σε όλη αυτήν την πορεία προς τον θρίαμβο, ιδίως το πώς κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, βγάζοντας από τη μέση Παρί Σεν Ζερμέν, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι.

Για να μην φλυαρούμε, σε έναν τελικό που ξεκίνησε και με καθυστέρηση μισής ώρας, λόγω καθυστερημένης προσέλευσης θεατών, η Λίβερπουλ των 63 αγώνων εφέτος φάνηκε κουρασμένη, είχε 23 τελικές, εννέα προς την εστία (του Κουρτουά), αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε μόλις τρεις τελικές προσπάθειες, μία προς το τέρμα (και ήταν το γκολ). Ηταν ξεκούραστη και πήρε το ματς.

Όμως πλέον μιλάμε για απίστευτα ρεκόρ. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κερδίσει και τους οκτώ τελικούς στους οποίους έχει βρεθεί στο φορμά του Τσάμπιονς Λιγκ —τελευταία της ήττα σε τελικό ήταν το 1981, στο Παρίσι, από τη Λίβερπουλ.

Ο Καρίμ Μπενζεμά, κορυφαίος φορ στη διοργάνωση αλλά εκτός Εθνικής Γαλλίας λόγω χαρακτήρα, έχει πια κερδίσει πέντε τρόπαια. Αλλά τόσα έχει κερδίσει ο Κροάτης Λούκα Μόντριτς, ή ο Βραζιλιάνος Μαρσέλο που ως αρχηγός σήκωσε το τρόπαιο προς τον ουρανό της γαλλικής πρωτεύουσας.

Έχουν πια περάσει 67 χρόνια από εκείνη τη βραδιά του 1955 που πάλι στον ίδιο ουρανό, η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύριζε το πρώτο της Κύπελλο Πρωταθλητριών, στην παρθενική διοργάνωση. Κύπελλο Πρωταθλητριών τότε, Τσάμπιονς Λιγκ τώρα. Οπως και να το λένε στο τέλος το κερδίζει η Ρεάλ…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...