595
Στιγμιότυπο από τα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη κατά της απόφασης για τιμωρία του ΠΑΟΚ | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Πρωτάθλημα του… μεσονυχτίου: ανατροπή στην απόφαση για ΠΑΟΚ

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2018, 09:34
Στιγμιότυπο από τα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη κατά της απόφασης για τιμωρία του ΠΑΟΚ
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Πρωτάθλημα του… μεσονυχτίου: ανατροπή στην απόφαση για ΠΑΟΚ

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2018, 09:34

Στη Θεσσαλονίκη οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ξεχύθηκαν στους δρόμους να πανηγυρίζουν τα μεσάνυχτα. Και από νωρίς το πρωί της Κυριακής άρχισαν να κάνουν ουρές για ένα εισιτήριο για το ντέρμπι με την ΑΕΚ — ένα ματς που κανονικά θα διεξαγόταν κεκλεισμένων των θυρών.

Εκεί που ο τίτλος φαινόταν να έχει χαθεί εξαιτίας των επεισοδίων στο ματς με τον Ολυμπιακό πριν από δύο εβδομάδες, όλα άλλαξαν μέσα στη νύχτα: η βαθμολογία «απεκαταστάθη» και έτσι η ΑΕΚ έχει 52 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ 50, ενώ ο Ολυμπιακός με 47 βαθμούς περιμένει μια άλλη δικαστική απόφαση…

paok
Τεράστιες ουρές από νωρίς το πρωί της Κυριακής στην Τούμπα για ένα εισιτήριο για το ματς με την ΑΕΚ

Σε μια αμφιλεγόμενη απόφασή της —αν μη τι άλλο λόγω της ώρας που ανακοινώθηκε— η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση τιμωρίας του ΠΑΟΚ για τη μη διεξαγωγή του επεισοδιακού ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το οποίο ως γνωστόν δεν έγινε ποτέ εξαιτίας του τραυματισμού του Οσκαρ Γκαρθία στο πρόσωπο.

Ενώ πρωτοδίκως ο ΠΑΟΚ είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών και θα έδινε τον αποψινό (11/3) αγώνα με την πρωτοπόρο ΑΕΚ στην Τούμπα χωρίς θεατές —ο δε Ολυμπιακός κέρδιζε τον αγώνα και τους τρεις βαθμούς στα χαρτιά— τώρα τα πράγματα άλλαξαν: Ο ΠΑΟΚ δεν χάνει τρεις βαθμούς και ο αγώνας με την ΑΕΚ θα γίνει κανονικά με θεατές. Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό πάντως δεν θα επαναληφθεί, όπως ζητούσε η ομαδα της Θεσσαλονίκης. Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν τυπικά το ματς με 3-0, άνευ αγώνος.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση ο υφυπουργός Αθλητισμού (και νομικός) Γιώργος Βασιλειάδης παρέπεμψε στους τακτικούς δικαστές και από την αρχική του τοποθέτηση ότι είναι «κρίμα για μία ομάδα να χάνει το πρωτάθλημα εξαιτίας ενός ηλιθίου» οπαδού, θυμήθηκε και πάλι ότι πρόκειται για το πιο ενδιαφέρον και αμφίρροπο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών!

Το χρονικό της απόφασης

Λίγο πριν τη μία μετά τα μεσάνυχτα και μετά από συνεδρίαση σχεδόν 12 ωρών, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκανε γνωστή στις ομάδες την απόφασή της για την υπόθεση του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

Αυτή ακυρώνει την πρωτόδικη απόφαση της Μαρία Σκολαρίκη στη Λίγκα κατά τα 2/3.

Συγκεκριμένα:

-Ακυρώνει την αφαίρεση τριών βαθμών για τον ΠΑΟΚ

-Κατακυρώνει το ντέρμπι υπέρ του Ολυμπιακού

-Σβήνει την τιμωρία των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, κάτι πυ σημαίνει ότι το ντέρμπι με την ΑΕΚ θα γίνει με κόσμο, αφού σήμερα το πρωί θα εκδοθούν εισιτήρια.

Στο “Μακεδονία Παλλάς” γίνεται αυτή την ώρα σύσκεψη όλων των στελεχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ώστε να γίνει ο συντονισμός για την διεξαγωγή του ντέρμπι με την ΑΕΚ με κόσμο.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Η Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. συνεκδίκασε α) την έφεση της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ κατά της υπ΄ αριθ. 66/2018 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE, β) την με αρ. πρωτοκ. εισερχ. της SUPER LEAGUE 65/27-2-2018 ένσταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και γ) την με αριθμό πρωτοκ. εισερχ. 79/01.03.2018 SUPER LEAGUE κύρια παρέμβαση της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά της υπό στοιχείο Β΄ ένστασης της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Εξαφάνισε την εκκαλουμένη ως προς τις επιμέρους διατάξεις: α) της πειθαρχικής ποινής αφαίρεσης 3 βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και β) της πειθαρχικής ποινής διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές ημέρες.

Αποφάνθηκε ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο οποίος είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί την 25.02.2018, στην Θεσσαλονίκη, στο γήπεδο «ΤΟΥΜΠΑΣ», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής ημέρας των αγώνων του πρωταθλήματος «Super League Ελλάδα» της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, δεν τελέστηκε από υπαιτιότητα της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ.

Κατακύρωσε τον μη τελεσθέντα αγώνα με τέρματα 0-3 υπέρ της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.

Επέβαλε στην Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ την συνολική χρηματική ποινή των τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News