473
Η φωτογραφία της βραδιάς, αν όχι ολόκληρου του πρωταθλήματος: ο Γκαρθία ελάχιστες στιγμές προτού δεχτεί το λευκό ρολό ταμειακής στο πρόσωπο | ΙΝΤΙΜΕ/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ενα ρολό ταμειακής χτύπησε τον Γκαρθία και τίναξε το ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ στον αέρα

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2018, 21:13
Η φωτογραφία της βραδιάς, αν όχι ολόκληρου του πρωταθλήματος: ο Γκαρθία ελάχιστες στιγμές προτού δεχτεί το λευκό ρολό ταμειακής στο πρόσωπο
|ΙΝΤΙΜΕ/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ενα ρολό ταμειακής χτύπησε τον Γκαρθία και τίναξε το ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ στον αέρα

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2018, 21:13

Ενα ρολό ταμειακής μηχανής που πέτυχε στο πρόσωπο τον προπονητή του Ολυμπιακού Οσκαρ Γκαρθία, λίγες στιγμές πριν από την έναρξη του πολυαναμενόμενου ντέρμπι στην Τούμπα το βράδυ της Κυριακής, έγινε η αιτία να μην ξεκινήσει ποτέ ο αγώνας και επανέφερε το ελληνικό πρωτάθλημα σε έναν εφιαλτικό κύκλο εσωστρέφειας, θεωριών συνωμοσιών και νομικών ερμηνειών —τα πάντα εκτός από ποδόσφαιρο δηλαδή…

Ο αγώνας με τον οποίο ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ ήλπιζε το βράδυ της Κυριακής να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά του στους αγωνιστικούς χώρους, αναβλήθηκε εκ των πραγμάτων καθώς ο προπονητής των φιλοξενουμένων διεκομίσθη, λίγη ώρα μετά το συμβάν, σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

1862951

Υπερβολική αντίδραση; Ισως. Αλλά κανείς δεν απαγορεύει σε έναν άνθρωπο που έχει δεχτεί ένα τέτοιο αντικείμενο να ανησυχεί για την υγεία του, έστω και αν αυτή η «ανησυχία» μπορεί να προσφέρει τη νίκη στα χαρτιά για την ομάδα του και την παραδειγματική τιμωρία του αντιπάλου μαζί με την ανατροπή των βαθμολογικών δεδομένων.

Πολλοί άλλωστε θυμήθηκαν ότι και ο ΠΑΟΚ πέρυσι είχε κερδίσει έτσι αγώνα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό όταν είχε τραυματιστεί ο τότε προπονητής του Ιλια Ιβιτς. Οπως τότε ο Ιβιτς είχε διακομισθεί στον «Ευαγγελισμό», έτσι τώρα ο Γκαρθία πήγε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο και, αφού έγινε η εισαγωγή του, θα πάρει εξιτήριο το νωρίτερο αύριο, Δευτέρα.

1862955

Μολονότι η ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Τούμπας ήταν από νωρίς υποδειγματική, χωρίς ούτε ένα καπνογόνο ή πυρσό, αρκούσε ένας ανεγκέφαλος για να τινάξει τον αγώνα -και το πρωτάθλημα- στον αέρα, τραυματίζοντας τον προπονητή των φιλοξενουμένων. Από την πρώτη στιγμή ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σάββας Θεοδωρίδης έσπευσε να ανακοινώσει ότι παίρνει την ομάδα και φεύγει από το γήπεδο, προκαταβάλλοντας τις εξελίξεις.

1862852
Ο Σάββας Θεοδωρίδης, αριστερά με το χακί αδιάβροχο, καλεί τους παίκτες του Ολυμπιακού να αποχωρήσουν

Από τον ΠΑΟΚ, ο αρχηγός Βιεϊρίνια είπε ότι στο «Γ. Καραϊσκάκης» γίνονται χειρότερα και κανείς δεν φεύγει έτσι, αλλά δύσκολα μπορούσε να βρει εκείνη τη στιγμή το δίκιο του.

1862868
Ο Βιεϊρίνια απορεί με την ευαισθησία της ομάδας του Ολυμπιακού

Για «φαντασιώσεις» του Ολυμπιακού που ήρθε στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να τινάξει το ματς στον αέρα, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκου.

Σε κάθε περίπτωση, αν όντως ο αγώνας ακυρωθεί επισήμως με υπαιτιότητα του ΠΑΟΚ, η ομάδα της Θεσσαλονίκης (με 52 βαθμούς) θα χάσει τρεις βαθμούς ενώ ο Ολυμπιακός (με 46 βαθμούς) θα κερδίσει το ματς στα χαρτιά.

H διαχείριση της επόμενης ημέρας θα είναι δύσκολη. Και αυτό φάνηκε ήδη, έξω από το γήπεδο της Τούμπας. Δυστυχώς σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια ανάμεσα στα ΜΑΤ και σε οπαδούς του ΠΑΟΚ που αποχωρώντας από το γήπεδο πήγαν στην είσοδο-έξοδο των αποδυτηρίων για να περιμένουν την αποστολή του Ολυμπιακού.

18630721863080

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...