527
Ο Κομάντερ στο μπαλκόνι του Λευκού Οίκου τον περασμένο Μάιο | Photo by Elizabeth Frantz for The Washington Post via Getty Images

Προσοχή, ο σκύλος του Μπάιντεν συνεχίζει να δαγκώνει

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2023, 12:56
Ο Κομάντερ στο μπαλκόνι του Λευκού Οίκου τον περασμένο Μάιο
|Photo by Elizabeth Frantz for The Washington Post via Getty Images

Προσοχή, ο σκύλος του Μπάιντεν συνεχίζει να δαγκώνει

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2023, 12:56

Οι άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας που υπηρετούν στον Λευκό Οίκο έχουν μια πολύ δύσκολη δουλειά, που είναι να προστατεύουν την «Πρώτη Οικογένεια» των ΗΠΑ. Εκτός από τρομοκράτες και άλλους πιθανούς εχθρούς, όμως, έχουν να αντιμετωπίσουν και τους σκύλους του Μπάιντεν, οι οποίοι δαγκώνουν. Κυριολεκτικά.

Ο Κομάντερ, ο σκύλος του αμερικανού προέδρου επιτέθηκε και δάγκωσε ένα μέλος της Μυστικής Υπηρεσίας του Λευκού Οίκου το απόγευμα της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο κατά το οποίο ένα από τα οικόσιτα ζώα της οικογένειας Μπάιντεν δαγκώνει άνθρωπο, σύμφωνα με τους New York Times.

«Χθες γύρω στις 8 μ.μ., ένας ένστολος άνδρας της Μυστικής Υπηρεσίας ήρθε σε επαφή με ένα κατοικίδιο της Πρώτης Οικογένειας που τον δάγκωσε», δήλωσε την Τρίτη ο Στίβεν Κόπεκ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας. «Ο πράκτορας δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από ιατρικό προσωπικό στο συγκρότημα». Ο πράκτορας είναι καλά στην υγεία του, σύμφωνα με τον Κόπεκ.

Ο Κομάντερ, ένας γερμανικός ποιμενικός δύο ετών, έχει δαγκώσει αρκετά μέλη της Μυστικής Υπηρεσίας από τότε που έφτασε στον Λευκό Οίκο το 2021. Ενας αστυνομικός δαγκώθηκε στο χέρι και στο μηρό, τόσο άσχημα που κατέληξε στο νοσοκομείο.

Ενα από τα άλλα σκυλιά του Μπάιντεν, ο Μέιτζορ, είχε δαγκώσει επίσης ένα μέλος του προσωπικού του Λευκού Οίκου και ο πρόεδρος αναγκάστηκε να τον αποχωριστεί: εστάλη να ζήσει εκτός της προεδρικής κατοικίας.

Ούτε η Μυστική Υπηρεσία ούτε ο Λευκός Οίκος έδωσαν πρόσθετες λεπτομέρειες για το περιστατικό της Δευτέρας. Αλλά οι βοηθοί της Τζιλ Μπάιντεν, της συζύγου του προέδρου, είπαν ότι τα επεισόδια είναι το αποτέλεσμα του άγχους που νιώθουν τα σκυλιά επειδή βρίσκονται στον Λευκό Οίκο.

«Οπως έχουμε πει και άλλοτε, ο Λευκός Οίκος μπορεί να είναι ένα αγχωτικό περιβάλλον για τα οικογενειακά κατοικίδια και η πρώτη οικογένεια συνεχίζει να αναζητά τρόπους για να βοηθήσει τον Κομάντερ να χειριστεί τη συχνά απρόβλεπτη φύση του εδάφους του Λευκού Οίκου», είπε η Ελίζαμπεθ Αλεξάντερ, διευθύντρια επικοινωνίας της Τζιλ Μπάιντεν.

Η Αλεξάντερ είπε ότι «ο πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία είναι απίστευτα ευγνώμονες στη μυστική υπηρεσία και στο διοικητικό προσωπικό της κατοικίας για όλα όσα κάνουν για να κρατήσουν τους ίδιους, την οικογένειά τους και τη χώρα ασφαλή».

Εσωτερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είδαν το φως της δημοσιότητας, πάντως, τεκμηρίωσαν 10 περιπτώσεις «επιθετικής συμπεριφοράς» από τα κατοικίδια του προέδρου των ΗΠΑ

Σε ένα από αυτά τα επεισόδια, ένας πράκτορας ένιωσε την ανάγκη να σηκώσει την καρέκλα στην οποία καθόταν για να χρησιμοποιήσει ως ασπίδα όταν ο Κομάντερ άρχισε να του γαβγίζει από την κορυφή μιας σκάλας.

Οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας δεν είναι υπεύθυνοι για τα κατοικίδια του προέδρου, αλλά συχνά βρίσκονται κοντά στα σκυλιά καθώς περιπολούν στους χώρους του Λευκού Οίκου ή εκτελούν τον ρόλο τους ως προστάτες του προέδρου και της οικογένειάς του.

Τον Ιούλιο, μετά το τελευταίο επεισόδιο που αφορούσε τον Κομάντερ, ο Αντονι Γουλιέλμι, ο επικεφαλής επικοινωνίας της υπηρεσίας, είπε ότι μερικές φορές ήταν αναπόφευκτο για τους πράκτορες να βρίσκονται σε στενή επαφή με τα κατοικίδια.

«Ενώ οι ειδικοί πράκτορες και αξιωματικοί ούτε φροντίζουν ούτε χειρίζονται τα κατοικίδια της Πρώτης Οικογένειας, συνεργαζόμαστε συνεχώς με όλες τις σχετικές υπηρεσίες για να ελαχιστοποιήσουμε τις δυσμενείς επιπτώσεις σε ένα περιβάλλον που περιλαμβάνει κατοικίδια», είπε.

Αξιωματούχοι είπαν ότι ο Λευκός Οίκος έχει ορίσει συγκεκριμένες περιοχές στις οποίες μπορεί να τρέξει και να ασκηθεί ο Κομάντερ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...