174
| ΙΝΤΙΜΕnews

Προσλήψεις 4.000 νοσηλευτών μέσω ΑΣΕΠ τον Σεπτέμβριο

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2021, 08:43

Προσλήψεις 4.000 νοσηλευτών μέσω ΑΣΕΠ τον Σεπτέμβριο

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2021, 08:43

Προχωρά και ολοκληρώνεται εντός του έτους η διαδικασία πρόσληψης 4.000 νοσηλευτών, σε συνέχεια της σχετικής προαναγγελίας του Πρωθυπουργού, με στόχο την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Σε κοινή τους δήλωση οι υπουργοί Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, αναφέρουν ότι όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση προχωρά στην περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών, πρωτίστως από όσους υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία.

«Οι νοσηλευτές αυτοί θα προσληφθούν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, μέσω διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους. Ειδικά για τους νοσηλευτές που υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία, θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση», διευκρινίζουν οι δύο υπουργοί, τονίζοντας ότι πρόκειται για την «ελάχιστη αναγνώριση της συνεισφοράς τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

«Η στήριξη των δομών Υγείας θα συνεχίσει να είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση και αποτελεί παρακαταθήκη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας του 21ου αιώνα», καταλήγουν στην κοινή τους δήλωση οι κ.κ. Κικίλιας και Βορίδης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι ο διαγωνισμός για τις μόνιμες προσλήψεις των 4.000 νοσηλευτών θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News