244
O Γεβγκένι Βικτόροβιτς Πριγκόζιν με στρατιωτική περιβολή | CONCORD PRESS SERVICE via REUTERS

Πριγκόζιν (Wagner) σε Πούτιν: Βλαντίμιρ, δώσε τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2023, 19:35
O Γεβγκένι Βικτόροβιτς Πριγκόζιν με στρατιωτική περιβολή
|CONCORD PRESS SERVICE via REUTERS

Πριγκόζιν (Wagner) σε Πούτιν: Βλαντίμιρ, δώσε τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2023, 19:35

Κάλεσμα στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και να επικεντρωθεί στην εδραίωση του ελέγχου των κατεχόμενων εδαφών, απηύθυνε μέσω μακροσκελούς ανάρτησής του στο Telegram, ο αρχηγός της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Οπως λέει ο Πριγκόζιν, οι στόχοι της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» της Μόσχας (βλ. εισβολή στην Ουκρανία) έχουν εκπληρωθεί και τώρα η ρωσική πολεμική μηχανή πρέπει να επικεντρωθεί στην εδραίωση του ελέγχου των εδαφών που έχει καταλάβει στην Ουκρανία.

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Wagner υποστηρίζει ότι η Ρωσία έχει καταφέρει να σκοτώσει μεγάλο αριθμό ουκρανών στρατιωτών, ενώ έχει αναγκάσει ακόμα περισσότερους να εγκαταλείψουν τη χώρα.

«Για τις Αρχές και την κοινωνία στο σύνολό της είναι σήμερα αναγκαίο να μπει ένα πλήρες τέλος στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Η ιδανική επιλογή είναι να ανακοινωθεί το τέλος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και να ενημερωθούν άπαντες ότι η Ρωσία έχει επιτύχει τα αποτελέσματα που σχεδίαζε και υπό μία έννοια πράγματι τα πετύχαμε», αναφέρει συγκεκριμένα στο μήνυμά του ο Πριγκόζιν.

«Η Ρωσία απέκοψε την (πρόσβαση της Ουκρανίας στην) Αζοφική Θάλασσα και ένα μεγάλο κομμάτι της Μαύρης Θάλασσας, κατέλαβε ένα μεγάλο κομμάτι του ουκρανικού εδάφους και δημιούργησε έναν χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία», περιγράφει θέτοντας παράλληλα τον νέο στόχο:

«Τώρα μόνον έναν πράγμα απομένει: να εδραιώσουμε τα ερείσματά μας στα εδάφη που ήδη έχουμε».

Εν των μεταξύ, ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το υπουργείο Αμυνας στη Μόσχα, μετέδωσαν ότι οι μαχητές της Wagner κατέλαβαν άλλες δύο περιοχές στη στρατηγικής σημασίας στη Μπαχμούτ, χωρίς ωστόσο να καταστεί δυνατό να διασταυρωθεί η πληροφορία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...