286
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα στείλει το αντικαπνιστικό μήνυμα στη νεολαία | SOOC

Πρεσβευτής της αντικαπνιστικής καμπάνιας ο Αντετοκούνμπο

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2019, 20:11
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα στείλει το αντικαπνιστικό μήνυμα στη νεολαία
|SOOC

Πρεσβευτής της αντικαπνιστικής καμπάνιας ο Αντετοκούνμπο

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2019, 20:11

Το μήνυμα ότι «μαγκιά δεν είναι να καπνίζεις αλλά να μην καπνίζεις» έστειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε ομιλία του στην εκδήλωση «SmokeFree Greece: Μία νέα αρχή», την οποία διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι πρεσβευτές στην αντικαπνιστική καμπάνια του υπουργείου Υγείας θα είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά και μία πρώην καπνίστρια η οποία προσβλήθηκε από τον καρκίνο του μαστού και την οποία συνάντησε το πρωί στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός είπε ότι η αντικαπνιστική καμπάνια θα είναι διαδραστική και θα προβληθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη νεολαία.

Επισήμανε ακόμη ότι η καμπάνια θα είναι «μια εικόνα με χίλια πρόσωπα» και θα κληθούν να συμμετάσχουν ως πρεσβευτές από καλλιτέχνες, αθλητές και προσωπικότητες έως ασθενείς και ταλαιπωρημένοι πολίτες. Πρόσθεσε δε, ότι θα δοθεί βάρος στη πρόληψη του καπνίσματος και την ενημέρωση για τις βλαβερές συνέπειές του, τονίζοντας ότι η αποφυγή του καπνίσματος πρέπει να γίνει κομμάτι της συλλογικής συνείδησης από την παιδική ηλικία.

Επιδότηση για θερμάστρες στα καφέ

Ο υπουργός ανέφερε ακόμη ότι το υπουργείο Υγείας σκέπτεται, σε συνεργασία με τα υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομικών, να δοθούν επιδοτήσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για αγορά θερμαστρών ώστε κατά τους χειμερινούς μήνες να μπορούν οι πελάτες τους να βγαίνουν έξω για να καπνίσουν.

Παράλληλα επισήμανε ότι η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου δεν πέτυχε τόσα χρόνια γιατί οι Ελληνες δεν έχουν προτεσταντική νοοτροπία για να υπακούσουν στις απαγορεύσεις και ότι δεν τους αρέσει να τους κουνάνε το δάχτυλο.

Ανέφερε ακόμη ότι τα διάφορα αντικαπνιστικά φυλλάδια τα οποία τυπώθηκαν στα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν αποτελεσματικά. Εξήγησε τέλος ότι δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Υγείας να τιμωρεί τους καπνιστές καθώς αυτό επαφίεται στις αστυνομικές αρχές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News