293
O ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν | Youtube

Πούτιν προς Μακρόν: Θέλω την ΕΕ «αναπτυσσόμενη και προβλέψιμη»…

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2018, 20:42
O ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν
|Youtube

Πούτιν προς Μακρόν: Θέλω την ΕΕ «αναπτυσσόμενη και προβλέψιμη»…

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2018, 20:42

Οχι, η Ρωσία δεν επιθυμεί να διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση, αντιθέτως τη θέλει πάντα… αναπτυσσόμενη και… προβλέψιμη – σε αυτήν την αράδα μπορεί να χωρέσει «το ζουμί» της απάντησης της Ρωσίας στη Γαλλία, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της τελευταίας, Εμανουέλ Μακρόν, προς σουηδικό Μέσο.

Εκεί ο γάλλος πρόεδρος, συνεντευξιαζόμενος, δήλωσε ότι ο ρώσος πρόεδρος ονειρεύεται τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ενωσης:

«Εκτιμώ τον Βλαντίμιρ Πούτιν και είμαι ένας από εκείνους που πιστεύουν ότι εμείς μαζί με τη Ρωσία πρέπει να οικοδομήσουμε μια νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας. Χρειαζόμαστε μια τέτοια συζήτηση με τη Ρωσία. Ομως το όνειρο του Βλαντίμιρ Πούτιν είναι η διάλυση της Ευρώπης» είπε ο κ. Μακρόν.

Η ρωσική πλευρά αντέδρασε αμέσως με δήλωση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ:

«Φυσικά και ο πρόεδρος Πούτιν έχει τοποθετηθεί, ενδιαφερόμαστε η επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης να είναι αναπτυσσόμενη, ευημερούσα, προβλέψιμη και σταθερή» δήλωσε ο Πεσκόφ. Δεν παρέλειψε κιόλας να υπενθυμίσει ότι ο κ. Πούτιν επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να αποκαταστήσει και να εξομαλύνει τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Στη βάση του κοινού συμφέροντος

Κατά την έκφραση του Πεσκόφ, η Ευρωπαϊκή Ενωση «είναι ο βασικός εμπορικός και οικονομικός εταίρος της Ρωσίας ως προς τον όγκο συναλλαγών, παρότι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής η Κίνα». Ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου επεσήμανε επίσης ότι οι σχέσεις ΕΕ και Ρωσίας «έχουν ψυχρανθεί αρκετά», και όχι με ευθύνη της ρωσικής πλευράς. «Νομίζουμε ότι αυτό δεν είναι προς το συμφέρον της ΕΕ και της Ρωσίας» προσέθεσε ο ρώσος αξιωματούχος.

Το πλαίσιο σεβασμού του Πούτιν προς τον Μακρόν «ανταποκρίνεται απολύτως στη βάση της αμοιβαιότητας» δήλωσε ο Πεσκόφ, επισημαίνοντας ότι μεταξύ των δύο ηγετών δεν έχουν δημιουργηθεί μόνο εποικοδομητικές σχέσεις εργασίας αλλά και καλές προσωπικές σχέσεις. Αυτό τους βοηθά να συζητούν αρκετά ζητήματα αιχμής, ακόμη και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, παρατήρησε ο ρώσος αξιωματούχος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...