256
Στιγμιότυπο από την παρέλαση της Ημέρας της Νίκης του 2018 | Wikipedia

Λόγω κορονοϊού o Πούτιν αναβάλλει την παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2020, 13:07
Στιγμιότυπο από την παρέλαση της Ημέρας της Νίκης του 2018
|Wikipedia

Λόγω κορονοϊού o Πούτιν αναβάλλει την παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2020, 13:07

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να αναβάλει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού την διεξαγωγή της παρέλασης για την επέτειο τη νίκης του σοβιετικού στρατού επί της ναζιστικής Γερμανίας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου και η οποία έχει καθιερωθεί ως Ημέρα της Νίκης.

«Έως την εορτή της Νίκης, έως την Ημέρα της Νίκης, έχει μείνει λιγότερο από μήνα, ενώπιον μας βρίσκεται, μια δύσκολη, θα το πω ευθέως, οδυνηρή επιλογή: και η ημερομηνία της 9ης Μαΐου είναι για εμάς ιερή, και η ζωή του κάθε ανθρώπου είναι ανεκτίμητη» δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος, κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο «η προετοιμασία για την παρέλαση της 9ης Μαΐου θα έπρεπε να αρχίσει ήδη από τώρα. Αλλά οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την επιδημία, η κορύφωση της οποίας δεν έχει περάσει, είναι εξαιρετικά υψηλοί, και αυτό δεν μας δίνει το δικαίωμα να ξεκινήσουμε τώρα την προετοιμασία για την παρέλαση και τις άλλες μαζικές εκδηλώσεις».

Ο Πούτιν έδωσε εντολή στον υπουργό Άμυνας και σε όλες τις σχετικές Αρχές να αναβάλουν την παρέλαση της 9ης Μαΐου και όλες τις σχετικές εκδηλώσεις, που είχαν προγραμματισθεί για τον εορτασμό της 75ης επετείου.

Στρατιώτες στο κέντρο της Μόσχας περνούν την Τετάρτη μπροστά από τα πόντιουμ που στήθηκαν για την μεγάλη παρέλαση

Η αναβολή ακολούθησε μια πρόσφατη απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν να αναβάλει την ψηφοφορία που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 22 Απριλίου σχετικά με κάποιες συνταγματικές αλλαγές που θα του επέτρεπαν να παραμείνει στην ηγεσία της χώρας μέχρι το 2036, εάν το επιθυμούσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...