537
Η ιταλίδα ηθοποιός και ο βοηθός της Αντρέα Πιατσόλα στην τηλεοπτική εκπομπή Domenica το 2019 | Archivio Massimo Insabato / Mondadori Portfolio via Getty Images

Πούλησε τη Τζάγκουαρ της Τζίνα Λολομπρίτζιντα κι έκανε ζωή χαρισάμενη

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2022, 20:25
Η ιταλίδα ηθοποιός και ο βοηθός της Αντρέα Πιατσόλα στην τηλεοπτική εκπομπή Domenica το 2019
|Archivio Massimo Insabato / Mondadori Portfolio via Getty Images

Πούλησε τη Τζάγκουαρ της Τζίνα Λολομπρίτζιντα κι έκανε ζωή χαρισάμενη

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2022, 20:25

Μπορεί η είδηση να είναι φρέσκια, η ιστορία όμως είναι παλιά. Και λίγο-πολύ γνωστή. Τα τελευταία χρόνια, οπότε η διάσημη σταρ -και κάποτε μία από τις ωραιότερες γυναίκες στον κόσμο- Τζίνα Λολομπρίτζιντα προσέλαβε τον Αντρέα Πιατσόλα ως γενικό βοηθό της, έχουν ακουστεί πολλές ιστορίες «γι’ αγρίους» για τη σχέση τους. Η οικογένεια τής ηθοποιού τον έχει κατηγορήσει ευθέως για κλοπές και απάτες εις βάρος της –μάλιστα έχουν βρεθεί δύο φορές στα δικαστήρια για υπεξαίρεση κεφαλαίων και περιουσίας – εκείνη όμως τον κρατά κοντά της, ζητώντας να την αφήσουν ήσυχη «να ζήσει και να πεθάνει όπως θέλει, με ηρεμία».

Το τελευταίο «παράπτωμα» στο οποίο υπέπεσε ο 34χρονος Πιατσόλα, είναι ότι πούλησε την Τζάγκουαρ (F-Type Jaguar) της ηθοποιού, χωρίς βέβαια να της το πει και «τσέπωσε» τα 130 χιλιάρικα που πήρε από τον αγοραστή, λένε οι Times.

Ο Αντρέα Πιατσόλα άρχισε να εργάζεται για την θρυλική σταρ όταν ήταν 21 ετών και γρήγορα κατάφερε να γίνει ένας έμπιστος υπάλληλος, που έφτασε τελικά να διαχειρίζεται την περιουσία της.

Η 95χρονη Τζίνα Λολομπρίτζιντα ή αλλιώς «Λολό» όπως της αποκαλούν εδώ και αρκετά χρόνια, διατηρεί μία ιδιαίτερη σχέση με τον Πιατσόλα. Οι δυο τους δήλωναν εξαρχής φίλοι, πολλά όμως έχουν ακουστεί για το είδος της σχέσης τους και είναι πασίγνωστο, ότι τον έχρισε πολύ νωρίς βοηθό και μάνατζερ τής καθόλου ευκαταφρόνητης, περιουσίας της, πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, ο ίδιος μετακόμισε στο σπίτι της μαζί με τη σύντροφό του και την κόρη τους, γεγονός που έκανε έξαλλη την οικογένεια της σταρ.

Ο μοναχογιός της Μίλκο Σκόφιτς και ο εγγονός της, Ντμίτρι, πίστευαν πάντα ότι ο Πιατσόλα έχει βάλει στόχο τα χρήματά της. Το 2013 και το 2018, ο Πιατσόλα κατηγορήθηκε για απόπειρα πώλησης έργων τέχνης και άλλων πολύτιμων αντικειμένων από το σπίτι της σε δημοπρασία, εν αγνοία της, αξίας περίπου 300.000 ευρώ. Η οικογένεια της τον μήνυσε για παραπλάνηση ηλικιωμένου με οικονομικό όφελος. Αυτός ισχυρίστηκε ότι του τα είχε χαρίσει και εκείνη τον υπερασπίστηκε. Οπως είπε και σε συνέντευξή της, το 2021, σε εκπομπή της ιταλικής Rai, «έχω το δικαίωμα να πεθάνω με ειρήνη».

Ο γιος και ο εγγονός της διάσημης Ιταλίδας δεν σταμάτησαν εκεί και ζήτησαν να περάσει η διαχείριση της περιουσίας της στα χέρια τους, ωστόσο οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι η 94χρονη, τότε, Τζίνα Λολομπρίτζιντα που στο παρελθόν έπαιξε δίπλα στους Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ, Ερολ Φλιν, Βιτόριο Γκάσμαν, Γιουλ Μπρίνερ, Φρανκ Σινάτρα, Αντονι Κουίν, Σον Κόνερι και άλλους σταρ του σινεμά, είχε σώας τα φρένας και ήταν απόλυτα ικανή να πάρει ανεξάρτητες αποφάσεις. Οταν, όμως, η υπόθεση έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο, οι δικαστές έκριναν ότι ήταν ανίκανη να διαχειριστεί τα χρήματά της.

Οι ιταλοί εισαγγελείς αποφάνθηκαν ότι τα έσοδα από την πώληση της Τζάγκουαρ «ξεπλύθηκαν», ενώ σύμφωνα με προηγούμενες δικαστικές έρευνες, ο νεαρός άνδρας είχε ξοδέψει περίπου 810.000 ευρώ για να κάνει πολυτελή ζωή και μετέφερε 510.000 ευρώ στον δικό του λογαριασμό για να νοικιάσει ένα γιοτ με την κοπέλα του στη Σαρδηνία.

Η Τζίνα Λολομπρίτζιντα και ο γάλλος ηθοποιός και τραγουδιστής Ζαν-Λοντ Πασκάλ στην ταινία Card of Fate το 1954 (Photo by Mondadori via Getty Images)

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τον ένα αιώνα ζωής, αυτό που εύχεται είναι να την αφήσουν να διαχειριστεί τα χρήματά της και να ζήσει όπως εκείνη επιθυμεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...