328
Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου | Intimenews/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

«Πού είναι το φοιτητικό κίνημα» ρωτά ο Γαβρόγλου για τον Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2018, 13:48
Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου
|Intimenews/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

«Πού είναι το φοιτητικό κίνημα» ρωτά ο Γαβρόγλου για τον Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2018, 13:48

Το μπαλάκι στους φοιτητές ρίχνει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σε ό,τι αφορά την παρουσία του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική, ενώ για άλλη μια φορά απορρίπτει την κριτική για βία και ανομία στα πανεπιστήμια.

Αναφέρει ακόμη ότι ως το τέλος του έτους θα έχει ψηφιστεί το νέο εισαγωγικό σύστημα, το οποίο θα ισχύσει από τον Ιούνιο του 2020.

Σε συνέντευξή του την Κυριακή στον «Ελεύθερο Τύπο» ερωτάται γιατί δεν υπήρξε από τον ίδιο κάποια δημόσια τοποθέτηση σε ό,τι αφορά την κατάληψη χώρου από τον Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική.

Απαντά λέγοντας ότι «το  πανεπιστήμιο είναι χώρος εκπαίδευσης και έρευνας και δεν θα πρέπει να υπάρχει χώρος για κανενός είδους παραβατικότητα» ενώ δηλώνει ότι καλύπτεται από τις ανακοινώσεις του ΕΚΠΑ και της Σχολής.

«Για το συγκεκριμένο θέμα της κατάληψης στη Φιλοσοφική, οι αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Σχολής έχουν τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή και η θέση τους με καλύπτει απόλυτα. Βρίσκομαι σε επικοινωνία με τη διοίκηση του πανεπιστημίου που χειρίζεται το θέμα με ορθά αντανακλαστικά και με σοβαρότητα, στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου.

» Ομως, νομίζω ότι εδώ είναι κρίσιμο να θέτουμε τα ζητήματα στις πραγματικές τους διαστάσεις. Και κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει: πού είναι το φοιτητικό κίνημα, πού είναι οι φοιτητές να διεκδικήσουν τους χώρους τους και την ακαδημαϊκή ειρήνη;»

Σχετικά με το πόρισμα της επιτροπής Παρασκευόπουλου δηλώνει ότι θα περιμένει τις τοποθετήσεις από τις νεολαίες των κομμάτων και τις φοιτητικές νεολαίες.

Ωστόσο επιτίθεται στην ΝΔ και σε στελέχη της λέγοντας ότι «το θέμα της ειρήνης στους πανεπιστημιακούς χώρους δεν είναι σίγουρα η ισοπεδωτική αντίληψη της ΝΔ περί “βίας και ανομίας” παντού. Δεν είναι επίσης οι “συμμορίες” που βλέπει ο κ. Μητσοτάκης, δεν είναι το “άσυλο εγκληματιών” που βλέπει ο κ. Κικίλιας».

Ο υπουργός εξαγγέλλει ακόμη «τον έλεγχο και την αναμόρφωση όλων των σχολικών βιβλίων, από την Α’ Δημοτικού έως την Γ’ Λυκείου, πολλά εκ των οποίων μετρούν ήδη μια δεκαετία ζωής. Ειδικά για την Γ’ Λυκείου οι αλλαγές στα βιβλία θα εναρμονιστούν μετά την ψήφιση του νόμου για το Λύκειο και το νέο εξεταστικό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...