254
|

“Έμπνευση” από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Avatar Βαγγέλης Γεωργίου 21 Νοεμβρίου 2012, 07:14

“Έμπνευση” από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Avatar Βαγγέλης Γεωργίου 21 Νοεμβρίου 2012, 07:14

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης δίνει την ευκαιρία να… εμπνευστούμε μέσα από την εικαστική έκθεση «Έμπνευση»(Inspire). Μην περιμένετε όμως να δείτε κάτι τετριμμένο. Το ΜΜΣΤ καινοτομεί στήνοντας ένα εργαστήριο τέχνης και γύρω του ένα φεστιβάλ που εμπνέεται από τη δουλειά των καλλιτεχνών και εμπνέει το κοινό που θα το απολαύσει.

Για τη φετινή πρώτη διοργάνωση του Ιnspire με τίτλο-έμπνευση "Τhe World is not Enough", το Μουσείο προσκάλεσε τους εικαστικούς Lionel Est?ve (Γαλλία, Βέλγιο) και Αλέξανδρο Τζάννη (Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο) που συνεργάστηκαν με 70 περίπου έλληνες και ξένους νέους δημιουργούς μέσα στους χώρους του Μουσείου, στη Θεσσαλονίκη. Με πυρήνα το έργο του Lionel Est?ve και του Αλέξανδρου Τζάννη, το εργαστήριο του Inspire 2012 στόχευσε να διευρύνει τον ορίζοντα της καλλιτεχνικής πράξης και το νοητικό εύρος της καλλιτεχνικής δημιουργίας, ενώ στόχος της διαδραστικής διαδικασίας και άμεσης επαφής όλων των καλλιτεχνών μεταξύ τους μέσα στους χώρους του Μακεδονικού Μουσείου ήταν να εντείνει ουσιαστικά το δημιουργικό κλίμα, σε πείσμα των καιρών.

Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο και μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 θα οργανώνονται εκθέσεις, διαλέξεις, ημερίδες και εκδόσεις που θα συμπληρώσουν την εμπειρία του Μουσείου από τις πιο τολμηρές και πρωτότυπες πράξεις Τέχνης στη χώρα μας. Το Εικαστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Inspire είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Οι εκθέσεις έργων Lionel Est?ve και Αλέξανδρου Τζάννη, θα είναι ανοιχτές μέχρι 27 Ιανουαρίου 2013 ενώ οι ώρες λειτουργίας του Μουσείου είναι: Tρίτη, Πέμπτη, Σάββατο: 10.00-18.00, Τετάρτη: 10.00-22.00, Παρασκευή 10.00-19.00, Κυριακή 11:00-13.00

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News