220
Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη και η Έφορος Χανίων, Ελένη Παπαδοπούλου ξεναγούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Μάικ Πομπέο και τις συζύγους τους | |ΓτΠ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τα ζεύγη Μητσοτάκη και Πομπέο στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Απτέρας

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2020, 19:12
Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη και η Έφορος Χανίων, Ελένη Παπαδοπούλου ξεναγούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Μάικ Πομπέο και τις συζύγους τους
||ΓτΠ / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τα ζεύγη Μητσοτάκη και Πομπέο στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Απτέρας

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2020, 19:12

Την πρώτη του ξενάγηση σε αρχαιολογικό χώρο της Κρήτης πραγματοποίησε την Τρίτη ο Μάικ Πομπέο κατά την τριήμερη επίσκεψή του στο νησί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη και Σούζαν Πομπέο, επισκέφθηκαν το απόγευμα τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Απτέρας, στα νοτιοανατολικά του Κόλπου της Σούδας.

Στην Άπτερα τους υποδέχτηκε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη και μαζί με την Έφορο Χανίων, Ελένη Παπαδοπούλου, τους ξενάγησαν στα μνημεία. Όπως σημείωσε η κυρία Μενδώνη κατά τη ξενάγηση, η Άπτερα είναι από τις σημαντικότερες αρχαίες πόλεις – κράτη της Κρήτης η οποία αποκαλύπτεται σταδιακά με τις ανασκαφές.

Στάθηκαν στη θυμέλη του αρχαίου θεάτρου

Στο αρχαίο θέατρο της Απτέρας, Μητσοτάκης και Πομπέο, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους, στάθηκαν στη θυμέλη, στο κέντρο της ορχήστρας του θεάτρου (το οποίο χρονολογείται από την ελληνιστική περίοδο) και είχαν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν την εξαιρετική ακουστική του χιλιάδες χρόνια μετά την οικοδόμησή του.

«Είναι εξαιρετικό, είναι μια σπουδαία εμπειρία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πομπέο, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το ποιες είναι οι σκέψεις του.