197
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση των 6 μ.μ. την Τρίτη | ΕΡΤ

Χαρδαλιάς: Τα πράγματα μπορεί να γίνουν και χειρότερα

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2020, 18:26
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση των 6 μ.μ. την Τρίτη
|ΕΡΤ

Χαρδαλιάς: Τα πράγματα μπορεί να γίνουν και χειρότερα

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2020, 18:26

Με το παράδειγμα των σχολείων επέλεξε να αναδείξει από την πλευρά του το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αττική, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των 6 μ.μ. την Τρίτη.

Προηγουμένως, ο Γκίκας Μαγιορκίνης είχε αναφερθεί στην αύξηση των κλινών ΜΕΘ τις τελευταίες ημέρες (εδώ).

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι 93 από τα 123 σχολικά τμήματα που έκλεισαν βρίσκονται στην Αττική. Γι’ αυτό και έκανε νέα έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων. «Τα πράγματα μπορεί να γίνουν καλύτερα, αλλά και χειρότερα», τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, τόνισε ότι η κατάσταση στη χώρα μας είναι πλέον δύσκολη. «Η χώρα μας εξακολουθεί να καταγράφει λίγα κρούσματα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός», είπε για ακόμα μία φορά.

Τόνισε επίσης ότι το θέμα δεν είναι διαρκώς να ρωτάμε για νέα μέτρα, αλλά να τηρούμε τα υπάρχοντα. «Τα μέτρα είναι για να τα τηρούμε. Διαφορετικά δεν θα μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο στις περιοχές όπου έχουν επιβληθεί», κατέληξε.

Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, ανέφερε ότι μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου έχουν βεβαιωθεί πάνω από 12.000 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 5,8 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...