253
| Reuters

Politico: Νέα έφοδος της βελγικής αστυνομίας σε γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2022, 18:57
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/12/2022 20:24

Politico: Νέα έφοδος της βελγικής αστυνομίας σε γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2022, 18:57
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/12/2022 20:24

Συνεχίζεται το θρίλερ στις Βρυξέλλες σχετικά με το σκάνδαλο διαφθοράς, «Qatargate». Όπως μετέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας το Politico, σύμφωνα με  τις βελγικές ομοσπονδιακές εισαγγελικές αρχές, βρισκόταν σε εξέλιξη έφοδος των αστυνομικών αρχών σε γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η βελγική αστυνομία δήλωσε τη Δευτέρα ότι έως τώρα έχουν διερευνηθεί 19 κατοικίες και γραφεία, καθώς και τα δεκάδες γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου που έχουν ήδη ερευνηθεί και αποκλειστεί.

Την είδηση μετέφερε και το γαλλικό πρακτορείο AFP, επικαλούμενο την εισαγγελία.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου έγινε την Παρασκευή, με τις έρευνες να εστιάζονται σε υποθέσεις περί εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και ξεπλύματος χρήματος.

Από την πρώτη αυτή αστυνομική επιχείρηση των βελγικών αρχών κρατήθηκαν έξι άτομα, εκ των οποίων τα τέσσερα συνελήφθησαν και κρατούνται μέχρι σήμερα. Μέσα σε αυτά περιλαμβάνεται και η ελληνίδα ευρωβουλευτής -και πρώην, πλέον, αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή.

Οι τέσσερις συλληφθέντες θα παρουσιαστούν ενώπιον του προδικαστικού τμήματος την Τετάρτη.

Δηλώσεις Μετσόλα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η ευρωπαϊκή δημοκρατία δέχονται επίθεση, τόνισε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα μιλώντας νωρίτερα στο Στρασβούργο. «Και ο δρόμος μας για ανοιχτές, ελεύθερες, δημοκρατικές κοινωνίες δέχεται επίθεση», πρόσθεσε.

«Ως προληπτικό μέτρο, και πάλι με πλήρη σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας, αφαίρεσα από την αναφερόμενη Αντιπρόεδρο οποιοδήποτε καθήκον και ευθύνη που σχετίζεται με τον ρόλο της ως αντιπροέδρου και συγκάλεσα έκτακτη συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων για την έναρξη της διαδικασίας του άρθρου 21 για τη λήξη της θητείας της ως Αντιπροέδρου σε μια προσπάθεια να προστατευθεί η ακεραιότητα αυτού του Σώματος» επισήμανε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...