200
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Πιερρακάκης: Προτεραιότητα στα self tests θα έχουν οι μαθητές

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2021, 12:53
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Πιερρακάκης: Προτεραιότητα στα self tests θα έχουν οι μαθητές

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2021, 12:53

Τις επόμενες μέρες ξεκινούν οι παραλαβές των self tests και προτεραιότητα θα έχουν οι μαθητές, οι πολίτες από 18 έως και 67 ετών και έπεται η ηλικιακή ομάδα άνω των 67 ετών, όπως διευκρίνισε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm.

Πρόκειται για ακόμη μία κίνηση που φανερώνει την έντονη διάθεση της κυβέρνησης για άνοιγμα των σχολείων το συντομότερο δυνατόν.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το τεστ «θα το παραλαμβάνει κάποιος από ένα φαρμακείο, θα γίνεται στο σπίτι και θα υπάρξει μια πλατφόρμα που διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή, όπου ανάλογα με την ιδιότητα του πολίτη, θα εκδίδεται μια βεβαίωση είτε για μαθητές, είτε για εργαζομένους».

Για τα voucher και τον εξοπλισμό των μαθητών, ο υπουργός είπε ότι συνεργάστηκαν πολλά υπουργεία μεταξύ τους. «Από Δευτέρα ξεκινά το πρόγραμμα για τους δικαιούχους, θα έχει μια πρόσβαση η κάθε οικογένεια σε ένα voucher 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο από 4 έως 24 ετών και αφορά οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 6.000 ευρώ. Αφορά περίπου 325.000 οικογένειες και 560 νέους. Μπορεί από σήμερα κάποιος να μπει στην πλατφόρμα, digital-access.gov.gr, και να διαπιστώσει αν είναι δικαιούχος, ενώ η διάθεση του τάμπλετ ή του λάπτοπ θα ξεκινήσει μία βδομάδα μετά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...