216
| INTIMENEWS

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2022, 10:25
|INTIMENEWS

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2022, 10:25

Υπήρξε μια από τις πιο όμορφες φωνές των 60s και των 70s -ήταν μέρος του σάουντρακ αυτών των αγαπημένων όσο και ταραγμένων χρόνων. Ο Σταμάτης Κόκοτας, ένας από τους πιο δημοφιλείς τραγουδιστές της γενιάς του, άφησε τα ξημερώματα του Σαββάτου την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 85 ετών.

Όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας, ο Σταμάτης Κόκοτας απεβίωσε στο Ασκληπιειό Βούλας μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Ο Σταμάτης Κόκοτας γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 23 Μαρτίου 1937.

Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά.

Οι χαρακτηριστικές φαβορίτες του υπήρξαν ένα σήμα κατατεθέν της δημόσιας εικόνας του, όπως και η λατρεία του για τα πολυτελή και γρήγορα αυτοκίνητα – του άρεσε η ταχύτητα και έπαιρνε μέρος σε αγώνες ράλι.

Ένα από αυτά τα αυτοκίνητα, η περίφημη Lamborghini Miura -ένα από τα super cars της εποχής του- ήταν δώρο του πιο φανατικού θαυμαστή του, του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...