195
Ο Τζόελ Σουμάχερ σε φεστιβάλ στην Ιταλία το 2011 | EPA/CLAUDIO PERI

Πέθανε ο σκηνοθέτης Τζόελ Σουμάχερ

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2020, 22:21
Ο Τζόελ Σουμάχερ σε φεστιβάλ στην Ιταλία το 2011
|EPA/CLAUDIO PERI

Πέθανε ο σκηνοθέτης Τζόελ Σουμάχερ

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2020, 22:21

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο, ο σκηνοθέτης και σχεδιαστής κοστουμιών Τζόελ Σουμάχερ, ο οποίος είχε σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων δύο ταινίες με ήρωα τον Μπάτμαν, όταν αποχώρησε ο Τιμ Μπάρτον.

Ο Σουμάχερ γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 29 Αυγούστου 1939 και αρχικά εργάστηκε στον χώρο της μόδας, πριν μετακινηθεί στον κινηματογράφο.

Η πρώτη ταινία που σκηνοθέτησε ήταν το «The Incredible Shrinking Woman» («Η γυναίκα που ζαρώνει») το 1981 με τη Λίλι Τόμλιν.

Επιτυχία είχαν οι ταινίες του «Το μπαράκι του Σαν Ελμο» και οι «Flatliners».

Το 1995 σκηνοθέτησε το «Μπάτμαν για πάντα» με τον Βαλ Κίλμερ, τον Τόμι Λι Τζόουνς, τον Τζιμ Κάρεϊ και τη Νικόλ Κίντμαν, με εισπράξεις που ξεπέρασαν τα 300 εκατομμύρια δολάρια σε όλο τον κόσμο.

Δύο χρόνια αργότερα σκηνοθέτησε το «Μπάτμαν και Ρόμπιν», με τον Τζορτζ Κλούνεϊ ως Μπάτμαν και τον Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ ως Mr. Freeze. Η ταινία ήταν αποτυχημένη εμπορικά και καλλιτεχνικά, ενώ πολλοί κατηγόρησαν τον (ανοιχτά γκέι) σκηνοθέτη ότι εισάγει ομοφυλοφιλικά ερωτικά στοιχεία στη σχέση των δύο ηρώων.

Η επόμενη ταινία του, το «8mm» διεκδίκησε τη Χρυσή Αρκτο. Η «Ξεχωριστή Μέρα» το 1993 είχε διαγωνιστεί για τον Χρυσό Φοίνικα.

Πρόσφατα είχε σκηνοθετήσει δύο επεισόδια του «House of Cards».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...