338
| Keystone/Hulton Archive/Getty Images

Πέθανε η Ολίβια Νιούτον Τζον του «Grease»

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2022, 23:08
|Keystone/Hulton Archive/Getty Images

Πέθανε η Ολίβια Νιούτον Τζον του «Grease»

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2022, 23:08

Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 73 ετών, η διάσημη ηθοποιός και τραγουδίστρια Ολίβια Νιούτον-Τζον, όπως ανακοίνωσε ο σύζυγός της Τζον Ιστερλιγκ με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είχε διαγνωστεί με καρκίνο του στήθους το 1992, ενώ το 2017 η ίδια είχε κάνει γνωστό ότι ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση.

Η τραγουδίστρια, στιχουργός, ηθοποιός και επιχειρηματίας έλαβε τέσσερις φορές βραβείο Grammy και μπήκε πέντε φορές στο number-one και δέκα φορές στο Top 10 του Billboard Hot 100, ενώ δύο δίσκοι της κατέλαβαν την πρώτη θέση στο Billboard 200.

Εντεκα από τα singles της (συμπεριλαμβανομένων δύο πλατινένιων δίσκων) και 14 δίσκοι της (συμπεριλαμβανομένων δυο πλατινένιων και τεσσάρων διπλά πλατινένιων) έγιναν χρυσοί. Πούλησε σχεδόν 100 εκατ. δίσκους παγκοσμίως και θεωρείτο μια από τους καλλιτέχνες με τις περισσότερες πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως.

Πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ «Grease» (1978) και το ομώνυμο τραγούδι είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα στην ιστορία της μουσικής ενώ το single «You’re the One That I Want», με τον συμπρωταγωνιστή της Τζον Τραβόλτα, είναι ένα από τα singles με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Η αυστραλή τραγουδίστρια και ηθοποιός πλάι στον συμπρωταγωνιστή της στο «Grease» Τζον Τραβόλτα / Paramount Pictures/Fotos International/Getty Images

Η Νιούτον Τζον υπήρξε επίσης ακτιβίστρια για ζητήματα του περιβάλλοντος και των δικαιωμάτων των ζώων.

Παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησε μια κόρη, τη Χλόη Λάττανζι, με τον πρώτο σύζυγό της, τον ηθοποιό Ματ Λάττανζι. Το 2008 παντρεύτηκε τον Τζον Ιστερλιγκ.

Η Ολίβια Νιούτον-Τζον, η οποία «αποτέλεσε σύμβολο ελπίδας για περισσότερα από 30 χρόνια, κάνοντας γνωστή τη μάχη της με τον καρκίνο του μαστού» «πέθανε ειρηνικά στο ράντσο της στη Νότια Καλιφόρνια σήμερα το πρωί, περιτριγυρισμένη από οικογένεια και φίλους», έγραψε ο Ιστερλιγκ στην ανάρτησή του. «Ζητάμε από όλους να σεβαστούν την ιδιωτική ζωή της οικογένειας κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης περιόδου», πρόσθεσε.

Αντί στεφάνων και λουλουδιών, η οικογένεια ζήτησε να γίνουν δωρεές στη μνήμη της στο Ιδρυμα που φέρει το όνομά της (Olivia Newton-John) για την έρευνα κατά του καρκίνου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...