229
Ο Ντμίτρι Πεσκόφ είναι η «φωνή» του προέδρου Πούτιν | REUTERS/Evgenia Novozhenina/File Photo

Πεσκόφ: Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε τους όρους παράδοσης της Ουκρανίας

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2022, 19:36
Ο Ντμίτρι Πεσκόφ είναι η «φωνή» του προέδρου Πούτιν
|REUTERS/Evgenia Novozhenina/File Photo

Πεσκόφ: Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε τους όρους παράδοσης της Ουκρανίας

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2022, 19:36

Τους όρους παράδοσης της Ουκρανίας «είναι έτοιμη να διαπραγματευθεί η Ρωσία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ συγχρόνως δημοσιοποίησε τις «κόκκινες γραμμές» που θέτει ο Πούτιν, δηλαδή του απαραίτητους όρους που πρέπει να αποδεχθεί η ουκρανική πλευρά ώστε να τερματιστεί προτού συμπληρωθεί 24ωρο ο πόλεμος-αστραπή που εξαπέλυσε ο ρωσικός στρατός.

«Ο πρόεδρος είναι έτοιμος να δηλώσει τι αναμένει από την Ουκρανία, θέτοντας την κόκκινη γραμμή στα προβλήματα που έχουν προκύψει. Οι προτάσεις της ρωσικής προεδρίας αφορούν ένα ουδέτερο καθεστώς και την αποστρατιωτικοποίηση της χώρας» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Είναι σαφές ότι οι Ρώσοι επιθυμούν την άνευ (ουκρανικών) όρων παράδοση η οποία θα τερματίσει όχι μόνο τον πόλεμο, αλλά και τη θητεία της ουκρανικής κυβέρνησης και της προεδρίας Ζελένσκι – αυτό σημαίνει ο όρος «ουδέτερο καθεστώς». Το έτερον σκέλος, ο όρος «η αποστρατιωτικοποίηση» της Ουκρανίας σημαίνει τερματισμός του φλερτ με το ΝΑΤΟ και του εξοπλισμού της από τους Αμερικανούς – σε πολιτικό επίπεδο, και την οριστική απομάκρυνσή της από τη Δύση.

Ο άρχων του Κρεμλίνου, ο οποίος λίγες ώρες πριν από την πολεμική επιχείρηση απαξίωσε να απαντήσει καν στο τηλεφώνημα του Ζελένσκι, τώρα, με τον αέρα του νικητή στο πολεμικό πεδίο, φέρεται πρόθυμος να μιλήσει με τον ουκρανό πρόεδρο με σκοπό να του επιβάλει τους όρους του. Κατά την άποψη της Ρωσίας, μόνο έτσι θα αρθεί η απειλή εναντίον της εθνικής ασφαλείας της και του λαού της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...