195
Ο καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ | REUTERS/Leonhard Foeger

Νεχάμερ για Ζελένσκι: Φοβάται για την Ουκρανία και για τη ζωή του

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2022, 19:01
Ο καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ
|REUTERS/Leonhard Foeger

Νεχάμερ για Ζελένσκι: Φοβάται για την Ουκρανία και για τη ζωή του

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2022, 19:01

Μια σπάνια ματιά για το πώς σκέπτεται ένας ηγέτης την ώρα που η χώρα του είναι σε εμπόλεμη κατάσταση μας έδωσε ο αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ που είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Νεχάμερ είπε ότι ο Ζελένσκι φοβάται τόσο για το εάν η Ουκρανία θα εξακολουθήσει να υφίσταται ως κράτος, αλλά και για την ίδια του τη ζωή.

«Ο ουκρανός πρόεδρος ξεκίνησε λέγοντας ότι μιλάει από μια χώρα που δεν ξέρει πια για πόσο ακόμη θα υπάρχει και ως πρόεδρος που δεν ξέρει για πόσο ακόμη θα είναι ζωντανός», ανέφερε σε δραματικό τόνο ο Καρλ Νεχάμερ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ, στη Βιέννη.

«Υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες. Ο ουκρανός πρόεδρος ζητά από την Ευρώπη και τον κόσμο βοήθεια και φοβάται για την επιβίωση της χώρας του», δήλωσε ο καγκελάριος και τόνισε ότι η Μόσχα «παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και δεν διεκδικεί την ισχύ του νόμου, αλλά τον νόμο της ισχύος». Ως ουδέτερη χώρα εντός ΕΕ, η Αυστρία αυτό το απορρίπτει κατηγορηματικά, τόνισε.

Τόσο ο Καρλ Νεχάμερ όσο και ο Μάρκους Ζέντερ διαβεβαίωσαν ότι θα στηρίξουν τις χώρες που θα πληγούν άμεσα από ενδεχόμενες προσφυγικές ροές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News