187
Ουκρανοί στρατιώτες σε άσκηση κοντά στο Τσερνόμπιλ στις αρχές Φεβρουαρίου | REUTERS/Gleb Garanich

Ζελένσκι: Οι Ρώσοι θέλουν να καταλάβουν το Τσερνόμπιλ

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2022, 18:12
Ουκρανοί στρατιώτες σε άσκηση κοντά στο Τσερνόμπιλ στις αρχές Φεβρουαρίου
|REUTERS/Gleb Garanich

Ζελένσκι: Οι Ρώσοι θέλουν να καταλάβουν το Τσερνόμπιλ

Protagon Team Protagon Team 24 Φεβρουαρίου 2022, 18:12

Ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ, σε σχετικά μικρή απόσταση από τα σύνορα με τη Λευκορωσία, την οποία οι Ρώσοι χρησιμοποιούν σαν εφαλτήριο για την εισβολή στην Ουκρανία.

Σε tweet το απόγευμα της Πέμπτης, στον επίσημο λογαριασμό του, ο Ζελένσκι έγραψε ότι «οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής προσπαθούν να καταλάβουν το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ». Προσθέτει ότι «οι υπερασπιστές μας δίνουν τη ζωή τους για να μην επαναληφθεί η τραγωδία του 1986».

Προσθέτει ότι ανέφερε όσα συμβαίνουν στην πρωθυπουργό της Σουηδίας και καταλήγει λέγοντας ότι «αυτό είναι κήρυξη πολέμου ενάντια σε όλη την Ευρώπη».

Ουκρανός αξιωματούχος, γράφει ακόμη ο Monde, ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται κοντά σε αποθήκη με πυρηνικά απόβλητα.

Ας θυμηθούμε ότι η Σουηδία ήταν η πρώτη χώρα που σήμανε τον συναγερμό για ένα σοβαρό περιστατικό διαρροής ραδιενέργειας κάπου στη Σοβιετική Ενωση, τον Απρίλιο του 1986. Αυτό συνέβη πριν η Μόσχα παραδεχθεί όχι απλά την έκταση του συμβάντος αλλά και ότι υπήρξε δυστύχημα στον πυρηνικό σταθμό.

Το πυρηνικό εργοστάσιο είναι κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία (η γραμμή πάνω στον χάρτη) | Google Maps

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...