424
| INTIMEnews

Περιπολίες από την Τροχαία και μόνιμα γερανοφόρα για την αποσυμφόρηση στον Κηφισό

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2023, 10:08
|INTIMEnews

Περιπολίες από την Τροχαία και μόνιμα γερανοφόρα για την αποσυμφόρηση στον Κηφισό

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2023, 10:08

Μέτρα για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στην Αθήνα και την αποσυμφόρηση, ειδικά του Κηφισού, που σχεδόν σε καθημερινή βάση μετατρέπεται σε απέραντο πάρκινγκ, ταλαιπωρώντας χιλιάδες οδηγούς, ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ.

«Ο Κηφισός είναι μια από τις βασικές εισόδους της Αθήνας, αλλά και εμπορικής λειτουργίας ολόκληρης της Αττικής», δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Οικονόμου, τονίζοντας ότι μια από τις βασικές αιτίες ταλαιπωρίας είναι οι βλάβες και τα ατυχήματα.

«Από σήμερα –ανακοίνωσε– θα εγκαταστήσουμε μόνιμα γερανοφόρα οχήματα της Τροχαίας με οδηγούς για να παρεμβαίνουν πιο γρήγορα και άμεσα εκεί όπου παρατηρούνται ακινητοποιήσεις οχημάτων ή ατυχήματα».

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, μοτοσικλέτες της Τροχαίας θα ανεβοκατεβαίνουν τα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Κηφισού για να υπάρχει άμεση εικόνα και αντίδραση για την επίλυση των προβλημάτων στον κεντρικό οδικό άξονα της Αθήνας.

Και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «με αυτόν τον τρόπο θα συμβάλουμε στην αποσυμφόρηση του Κηφισού».

Στόχος, όπως είπε ο κ. Οικονόμου, να μειωθεί ο χρόνος απόκρισης. «Αυτό που γίνεται στον Κηφισό είναι ένα ακόμη βήμα σε αυτό που έχουμε επεξεργαστεί και υλοποιούμε σταδιακά εδώ και αρκετό καιρό για τον περιορισμό της κίνησης στην Αθήνα. Η συμφόρηση δεν είναι μόνο θέμα αστυνόμευσης, αλλά είναι θέμα συγκοινωνιακό», ανέφερε, επισημαίνοντας πως υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορούν να γίνουν, για να βελτιώσουν το πρόβλημα της κυκλοφορίας στον Κηφισό και την Αθήνα τις ώρες αιχμής.

«Εχουμε ξεκινήσει μια ολόκληρη εκστρατεία ενάντια στο διπλοπαρκάρισμα», σημείωσε, ενώ υπάρχει καλύτερη αστυνόμευση για τον περιορισμό των παραβάσεων του ΚΟΚ.

«Θα είμαστε συνεχώς στο πεδίο», δεσμεύθηκε, «ενισχύουμε την Τροχαία, ενισχύουμε τις δυνάμεις για να συμβάλουμε με μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται και όπου απαιτείται, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, για να περιορίσουμε, όπου είναι δυνατόν, την ταλαιπωρία που υφίστανται οι συμπολίτες μας εξαιτίας του πολύ μεγάλου όγκου αυτοκινήτων που κινείται και στον Κηφισό και στο κέντρο της Αθήνας και αλλού».

Πλέον, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στους δρόμους βλέπουμε περισσότερους τροχονόμους, καθώς είναι σε εξέλιξη και υλοποίηση της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού για την αποδέσμευση αστυνομικών από τη φύλαξη προσώπων και την επιστροφή τους σε βασικές νευραλγικές υπηρεσίες του πεδίου, μία εκ των οποίων είναι και η Τροχαία.

Ερωτηθείς, τέλος, για το θέμα της έκδοσης των νέων ταυτοτήτων, ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή μια πληρότητα, για Οκτώβριο και Νοέμβριο, της τάξεως του 60%-65%, ενώ θα ανοίξουν και άλλα 50.000 ραντεβού μέχρι τις 31/12.

«Εχουμε μπροστά μας δυόμισι με τρία χρόνια, έτσι ώστε το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού να αποκτήσει τις καινούργιες ταυτότητες», δήλωσε ο κ. Οικονόμου στην τηλεοπτική εμφάνισή του στη δημόσια τηλεόραση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...