195
| INTIMEnews

«Περιοριστικά μέτρα για ανεμβολίαστους, όλα τα άλλα είναι ημίμετρα»

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2021, 09:18
|INTIMEnews

«Περιοριστικά μέτρα για ανεμβολίαστους, όλα τα άλλα είναι ημίμετρα»

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2021, 09:18

Αυτό που χρειάζεται στη φάση αυτή της πανδημίας στη χώρα, είναι περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους, όχι για να τους τιμωρήσουν, αλλά για να τους προστατεύσουν (σ.σ. το συντριπτικό ποσοστό των νοσηλευομένων με Covid-19 είναι ανεμβολιαστοί και δυστυχώς όσων χάνουν τη ζωή τους στις ΜΕΘ) και να τους ωθήσουν να κάνουν επιτέλους το αυτονόητο, να εμβολιαστούν. Ολα τα άλλα είναι ημίμετρα, τόνισε την Τρίτη ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ενόψει της ανακοίνωσης των μέτρων που θα ισχύσουν εφεξής.

«Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε τα μέτρα –δεν ξέρω ποια είναι (…) θα έπρεπε να είναι είναι επαρκώς περιοριστικά για τους ανεμβολίαστους όχι για να τους τιμωρήσουν αλλά για να τους προστατεύσουν και να τους ωθήσουν να κάνουν το μόνο που είναι λογικό και μπορεί να αναχαιτίσει την επιδημία το οποίο είναι ο μαζικός αθρόος εμβολιασμός. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Βασιλακόπουλος σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

Οσο για τη χρήση μάσκας, εξήγησε ότι γίνεται ξανά υποχρεωτική διότι και τις δυο φορές που έγινε προαιρετική, ομόθυμα οι Έλληνες δεν εφάρμοσαν σωστά το μέτρο και δεν φορούσαν μάσκα πουθενά. Η μάσκα, πρόσθεσε, προστατεύει τους εμβολιασμένους και πολύ περισσότερο τους ανεμβολίαστους που είναι και οι πιο ευπαθείς.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...