244
Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους | ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / IntimeNews

Θεμιστοκλέους: Εκκληση ειδικά στους νέους για τήρηση των μέτρων μετά τις διακοπές

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2021, 19:03
Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους
|ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / IntimeNews

Θεμιστοκλέους: Εκκληση ειδικά στους νέους για τήρηση των μέτρων μετά τις διακοπές

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2021, 19:03

Από το πρωί έχουν γίνει 20.000 εμβολιασμοί και η μέρα θα κλείσει με 32.000 εμβολιασμούς, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας κορονοϊού στη χώρα.

«Από την μέρα που ξεκινήσαμε τους εμβολιασμούς έχουν πραγματοποιηθεί 11.160.000 εμβολιασμοί και περισσότεροι από 5.900.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 56,2 % του γενικού πληθυσμού και 65,4 % του ενήλικου πληθυσμού» ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους.

«Περισσότερα από 5.615.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 53,5 % του γενικού πληθυσμού και 62,7 % του ενήλικου πληθυσμού» πρόσθεσε.

Στην συνέχεια ανακοίνωσε ότι «Τα ραντεβού αυτής της εβδομάδας κυμαίνονται κατά μέσον όρο στις 20.000 και τις τελευταίες 10 ημέρες 96.000 συμπολίτες μας έχουν κλείσει νέο ραντεβού για πρώτη δόση. Στο πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμού έχουν κάνει αίτηση 6.138 πολίτες και έχουν ήδη εμβολιαστεί 5.050»

«Έχουν διενεργηθεί περισσότεροι από 12.000 εμβολιασμοί σε απομακρυσμένες περιοχές ενώ ακολουθούν οι ειδικές ομάδες όπως Ρομά, άστεγοι και μετανάστες» είπε.

«Η χώρα μας βρίσκεται στη μέση θέση των ευρωπαϊκών χωρών και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης» τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Σημείωσε ότι τον τελευταίο μήνα, τον Αύγουστο, λόγω των διακοπών, έχει μειωθεί ο εμβολιαστικός ρυθμός.

Παράλληλα, ζήτησε από αυτούς που επιστρέφουν από τις διακοπές να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας και να μην έρθουν άμεσα σε επαφή με ευπαθείς ομάδες ενώ τόνισε πως θα πρέπει να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους.

Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού, προκειμένου οι πολίτες να εμβολιαστούν ακόμη και την ίδια μέρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...