462
Φωτογραφία από την περιοδεία του Πρωθυπουργού στα Γρεβενά στα τέλη του περασμένου μήνα | INTIMEnews

Περιοδείες Μητσοτάκη – «κωδικός επανεκκίνηση»

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2023, 08:47
Φωτογραφία από την περιοδεία του Πρωθυπουργού στα Γρεβενά στα τέλη του περασμένου μήνα
|INTIMEnews

Περιοδείες Μητσοτάκη – «κωδικός επανεκκίνηση»

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2023, 08:47

Με πρώτο σταθμό τη Λαμία, όπου θα μιλήσει κατά την παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από διακοπή περίπου ενός μηνός λόγω του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη της 28ης Φεβρουαρίου, επανέρχεται στις περιοδείες του ανά την Ελλάδα, με στόχο –τι άλλο;– την άμεση επαφή με τους πολίτες.

Στη Λαμία, όπως προαναφέρθηκε, ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει το μεσημέρι στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας και το απόγευμα σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να εστιάσει στον σχεδιασμό για την περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, όπως άλλωστε πράττει σε κάθε περιοχή που επισκέπτεται, προτάσσοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, αντί της στείρας αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επόμενος σταθμός στις περιοδείες του Πρωθυπουργού στην περιφέρεια είναι τα Ιωάννινα, στις 5 Απριλίου.

Στο Μαξίμου κρίνουν απαραίτητη, χρήσιμη και αποδοτική την άμεση επαφή του Πρωθυπουργού με τους πολίτες στην τελική ευθεία για τις εκλογές του Μαΐου. «Καμία ψήφος χαμένη» το κεντρικό σύνθημα ενόψει της πρώτης κάλπης (αυτή της απλής αναλογικής) που όπως εκτιμούν θα κρίνει πολλά ως προς τις πιθανότητες για τον στόχο της αυτοδυναμίας στις δεύτερες κάλπες (τις οποίες θεωρούν δεδομένες).

Την ανάγκη μιας αυτοδύναμης και ισχυρής κυβέρνησης, άλλωστε, σημειώνουν, ανέδειξε με τον «καλύτερο» τρόπο η θέση που διατύπωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης με το «ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας» για τη θέση του πρωθυπουργού, φέρνοντας στην επιφάνεια τα αδιέξοδα στα οποία οδηγεί η απλή αναλογική και το ανεδαφικό –αν όχι αδύνατο– της συγκρότησης κυβέρνησης από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση όπως ευελπιστούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την προεκλογική αντιπαράθεση, πρώτιστος στόχος είναι η αντιμετώπιση και κατάρριψη όλων των fake news που ολοένα και περισσότερο υιοθετεί η αντιπολίτευση», όπως για παράδειγμα με τη «δήθεν ιδιωτικοποίηση του νερού» και τη «δήθεν στασιμότητα στη μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα».

«Οι πολίτες περιμένουν προτάσεις, λύσεις, έργα, όχι τοξικότητα και ανούσιους καβγάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός στον κυριακάτικο απολογισμό του έργου της κυβέρνησης, μέσω Facebook.

Το πρωί της Δευτέρας στον Αγιο Κωνσταντίνο – πρώτο σταθμό της περιοδείας του- ο Κυριάκος Μητσοτάκης  επιθεώρησε την πορεία των εργασιών στο έργο του λιμανιού, προϋπολογισμού 9,8 εκατ. ευρώ, το οποίο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Παρόντες ήταν ο υπουργός των Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό-Κυβερνητικός εκπρόσωπος, επίσης βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης οι βουλευτές Γιώργος Κοτρωνιάς και Ελένη Μακρή Θεοδώρου, ο περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός, ο δήμαρχος Καμμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης εκπρόσωποι της περιοχής και πολλοί κάτοικοι.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την εξέλιξη του έργου, το οποίος βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και ενημερώθηκε πώς τα συγκεκριμένα λιμενικά έργα στον Αγιο Κωνσταντίνο θα διευκολύνουν την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία από και προς τις Σποράδες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...