273
Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στα έδρανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου | ΥοuΤube

«Πάρτε θέση για τη χυδαία επίθεση Ερντογάν κατά της Ελλάδας»: Ερώτηση Κεφαλογιάννη στην Κομισιόν

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2022, 13:52
Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στα έδρανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
|ΥοuΤube

«Πάρτε θέση για τη χυδαία επίθεση Ερντογάν κατά της Ελλάδας»: Ερώτηση Κεφαλογιάννη στην Κομισιόν

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2022, 13:52

Να πάρει θέση για την «προκλητική και επικίνδυνη για την ειρήνη»  ομιλία του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντοαγάν, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, (προ)καλεί την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατία, Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης.

Συγκεκριμένα, σε ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο έλληνας ευρωβουλευτής σημειώνει ότι ο τούρκος πρόεδρος «δεν δίστασε, παρουσιάζοντας την Τουρκία υπέρμαχο της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της σταθερότητας, να κατηγορήσει την Ελλάδα ότι προκαλεί εντάσεις στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου και δεν επιθυμεί την ειρήνη και τη σταθερότητα, ενώ δεν σέβεται τις σχέσεις καλής γειτονίας».

Αφού υπενθυμίζει το τουρκικό casus belli κατά της Ελλάδας  και την ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα  νησιά του Αγαίου -και κάνοντας παράλληλα αναφορές στο Κυπριακό και την εμμονή της τουρκικής πλευράς σε λύση δύο κρατών «σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το κοινοτικό δίκαιο», ο κ. Κεφαλογιάννης επισημαίνει ότι ο Ταγίπ Ερντογάν «δεν δίστασε ψευδώς να κατηγορήσει την Ελλάδα ότι διαπράττει “εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας” λόγω δήθεν των βίαιων επαναπροωθήσεων από το ελληνικό Λιμενικό των μεταναστών, που προσπαθούν να εισέλθουν στην Ευρώπη και ότι προκάλεσε πνιγμούς μικρών παιδιών στο Αιγαίο, ενισχύοντας μάλιστα τους ανυπόστατους ισχυρισμούς του με φωτογραφίες».

«Η Ελλάδα είναι μία ευρωπαϊκή χώρα που σέβεται απολύτως τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε αντίθεση με την Τουρκία που επιχειρεί, εδώ και καιρό, να εργαλειοποιήσει το Μεταναστευτικό για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη με πρόσφατο πιο σημαντικό παράδειγμα την εισβολή μεταναστευτικών ροών στον Εβρο με την υποστήριξη της τουρκικής ηγεσίας», υπογραμμίζει και στο πλαίσιο αυτό ερωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «πώς κρίνει και ποια θέση παίρνει για την ομιλία του Τούρκου Προέδρου από το βήμα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...