178
Τηλεοπτικά πλάνα έδειχναν οχήματα στις φλόγες | REUTERS/Gonzalo Fuentes

Παρίσι: Πυρκαγιά στην περιοχή του Γκαρ ντε Λιόν

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2020, 20:25
Τηλεοπτικά πλάνα έδειχναν οχήματα στις φλόγες
|REUTERS/Gonzalo Fuentes

Παρίσι: Πυρκαγιά στην περιοχή του Γκαρ ντε Λιόν

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2020, 20:25

Μεγάλη πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη αργά το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού Γκαρ ντε Λιόν στο Παρίσι.

Πλάνα από την περιοχή δείχνουν οχήματα να καίγονται, ανέφερε το BBC.

Στην περιοχή του σταθμού φαινόταν μια μεγάλη στήλη καπνού, ενώ καπνός υπήρχε και μέσα στον σταθμό που είναι ένας μεγαλύτερους στο Παρίσι.

Στην περιοχή είχαν σημειωθεί νωρίτερα επεισόδια, στο περιθώριο της συναυλίας που επρόκειτο να δώσει απόψε στο Μπερσί ο κονγκολέζος καλλιτέχνης Φάλι Ιπούπα.

Οι αστυνομικές Αρχές κάλεσαν τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή και ανέφεραν ότι είναι σε εξέλιξη η εκκένωση του σταθμού, για προληπτικούς λόγους. Εκαναν μάλιστα λόγο για «ανεπίτρεπτα περιστατικά» πριν από τη συναυλία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, ο Ιπούπα είχε γίνει στόχος των αντιπάλων του καθεστώτος του προέδρου της ΛΔ του Κονγκό, του Φέλιξ Τσισεκέντι. Δεν έχει εμφανιστεί στη Γαλλία εδώ και πάνω από 10 χρόνια, εξαιτίας των απειλών που δέχεται. Το 2017 αναγκάστηκε να ματαιώσει μια άλλη συναυλία του στο La Cigale.

«Η αστυνομία επενέβη για να σταματήσει τη διαδήλωση», ανέφεραν οι Αρχές, κάνοντας λόγο για φωτιές σε μηχανάκια και κάδους απορριμμάτων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...