532
Η στιγμή κατά την οποία ο Γκασάμα φτάνει κοντά στο παιδί που κρεμόταν στο κενό | facebook

Παρίσι: Παράνομος μετανάστης έσωσε παιδί σκαρφαλώνοντας σε πολυκατοικία [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2018, 10:27
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 28/05/2018 16:40
Η στιγμή κατά την οποία ο Γκασάμα φτάνει κοντά στο παιδί που κρεμόταν στο κενό
|facebook

Παρίσι: Παράνομος μετανάστης έσωσε παιδί σκαρφαλώνοντας σε πολυκατοικία [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2018, 10:27
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 28/05/2018 16:40

Κάμερα κατέγραψε τη συγκλονιστική στιγμή που ένας άνδρας σκαρφάλωσε από μπαλκόνι σε μπαλκόνι στον τέταρτο όροφο μίας πολυκατοικίας στο Παρίσι για να σώσει ένα τετράχρονο παιδί που κρεμόταν στο κενό από το ένα χέρι.

Η θεαματική διάσωση -όπου φαίνεται ο άνδρας να σκαρφαλώνει τους τέσσερις ορόφους σε τριάντα δευτερόλεπτα, υπό τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων- βιντεοσκοπήθηκε από περαστικούς και κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με δήλωση μέλους του δημοτικού συμβουλίου του Παρισιού, ο νεαρός που έσωσε το βράδυ του Σαββάτου το τετράχρονο παιδί που κρεμόταν στο κενό, σκαρφαλώνοντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι σε πολυκατοικία, ονομάζεται Μαμουντού Γκασάμα και είναι παράνομος μετανάστης από το Μαλί.

«Ο νεαρός που έσωσε ένα μωρό στην οδό Μαρξ-Ντορμουά, σκαρφαλώνοντας τους ορόφους, είναι παράνομος μετανάστης που έφθασε από το Μαλί τον Σεπτέμβριο. Να το δουν εκείνοι που φτύνουν τους μετανάστες όλη τη μέρα. Ευχαριστούμε, Μαμουντού Γκασάμα», έγραψε στο Twitter ο κομμουνιστής εκπρόσωπος του 18ου διαμερίσματος στο δημοτικό συμβούλιο του Παρισιού, Ιαν Μπροσά.

Λίγο πριν, η δήμαρχος, Αν Ινταλγκό, είχε συγχαρεί τον νεαρό: «Ένα μεγάλο μπράβο στον Μαμουντού Γκασάμα για τη θαρραλέα πράξη του που επέτρεψε να σωθεί χθες το βράδυ η ζωή ενός παιδιού. Είχα την ευχαρίστηση να μιλήσω σήμερα μαζί του τηλεφωνικά για να τον συγχαρώ θερμά», έγραψε στο Twitter.

Ο Μαμουντού Γκασάμα παρουσιάσθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης ως ήρωας. Ο ίδιος δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV ότι «είδε πολύ κόσμο να φωνάζει και αυτοκίνητα να κορνάρουν».

«Βγήκα, έτρεξα να δω τι λύσεις υπήρχαν για να σωθεί. Κατάφερα να πιαστώ από το μπαλκόνι, ανέβηκα με αυτόν τον τρόπο και ευχαριστώ, Θεέ μου, το έσωσα».

Ο νεαρός παράτυπος μετανάστης έγινε δεκτός το πρωί της Δευτέρας στο προεδρικό μέγαρο από τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Μαμαντού Γκασάμα θα πάρει τη γαλλική υπηκοότητα και θα ενταχθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, του ανακοίνωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

«Όλα τα χαρτιά θα τακτοποιηθούν», διαβεβαίωσε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους στη διάρκεια της συνομιλίας τους, η οποία μεταδόθηκε από τη σελίδα του στο Facebook.

Ο Μακρόν του πρότεινε επίσης να αρχίσει τις διαδικασίες για να πάρει τη γαλλική υπηκοότητα, πράγμα που ο Γκασάμα δέχθηκε.

Με τζιν και κοντομάνικο πουκάμισο, ο Γκασάμα μίλησε για μερικά λεπτά μπροστά στις κάμερες με τον γάλλο πρόεδρο και συνέχισαν τη συνομιλία τους τετ-α-τετ. Ο Μακρόν κάλεσε τον νεαρό άνδρα να αφηγηθεί τη γενναία πράξη του. «Μπράβο», του είπε.

«Δεν σκέφθηκα τίποτα, σκέφθηκα να το σώσω και δόξα τω Θεώ το έσωσα», δήλωσε με μετριοφροσύνη ο 22χρονος άνδρας, όταν ερωτήθηκε σχετικά από το τηλεοπτικό δίκτυο BVMTV.

«Ποτέ δεν είχα σκεφτεί πως μια μέρα θα συναντούσα τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. Εργάζομαι στο Παρίσι, περνάω συχνά μπροστά από το Ελιζέ, ποτέ δεν σκέφτηκα πως μια μέρα θα έμπαινα στο Ελιζέ», το γαλλικό προεδρικό μέγαρο, είπε συγκινημένος στο BFMTV ο Ντιαμπί Γκασάμα, αδελφός του Μαμαντού, που τον συνόδευε, διευκρινίζοντας πως έφθασε στη Γαλλία τον Σεπτέμβριο του 2017 και ζει σε εστία.

Σε ανακοίνωση της το βράδυ της Κυριακής, η οργάνωση SOS Racisme ζητεί «από τον υπουργό Εσωτερικών να τακτοποιήσει τα χαρτιά του κυρίου Γκασάμα, ο οποίος έδειξε θάρρος σπάνιο όσο και θαυμαστό». Αίτημα στο Ίντερνετ για την τακτοποίηση των χαρτιών του νεαρού άνδρα και την παρασημοφόρησή του από τη Γαλλική Δημοκρατία είχε ήδη συγκεντρώσει μέσα σε λίγες ώρες περισσότερες από 5.000 υπογραφές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...