434
Ο Εμανουέλ Μακρόν στέλνει μήνυμα στο κινητό του, μία από τις αγαπημένες του ασχολίες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ | EPA

Παρίσι: «Δεν έχει σεξ απόψε αγάπη μου, μου στέλνει μηνύματα ο Μακρόν»

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2020, 19:09
Ο Εμανουέλ Μακρόν στέλνει μήνυμα στο κινητό του, μία από τις αγαπημένες του ασχολίες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ
|EPA

Παρίσι: «Δεν έχει σεξ απόψε αγάπη μου, μου στέλνει μηνύματα ο Μακρόν»

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2020, 19:09

Εργασιομανής αποδεικνύεται ο Εμανουέλ Μακρόν, που όπως λένε τα στελέχη της κυβέρνησής τους, τους έχει… αλλάξει τα φώτα στη δουλειά, στέλνοντάς τους μηνύματα ακόμα και στις 3 το πρωί…

Πού τα παλιότερα τα χρόνια, που πίσω από κάθε κλειστή πόρτα, δεν ήξερες τι θα συναντήσεις. «Εχουμε σκυλοβαρεθεί εδώ στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Παλιά, έπρεπε να χτυπήσουμε δύο και τρεις φορές για να σιγουρευτούμε ότι δεν θα πετύχουμε κάποιους σε καμιά… περίεργη στάση. Τώρα κανένας δεν κάνει σεξ», λέει ένας μπάτλερ με 40 χρόνια εμπειρίας στο προεδρικό μέγαρο, στο περιοδικό της Figaro. «Πρώτη φορά βλέπω συμβούλους του προέδρου να εργάζονται τόσο σκληρά. Δεν έχουν τον χρόνο ούτε την ενέργεια για “εξωσχολικές δραστηριότητες”».

Αλλη πηγή είπε στο περιοδικό ότι τα στελέχη του έχουν εξαντλήσει τη λίμπιντό τους στην συγγραφή τεχνικών σημειώσεων και non paper.

Παραπονιούνται πάντως και οι ίδιοι οι σύμβουλοί του και υπουργοί του Μακρόν για τον φόρτο εργασίας. Πολλοί λένε ότι οι ημέρες τους στη δουλειά γίνονται νύχτες και… ξημέρωμα, καθώς ο πρόεδρος τους στέλνει σωρηδόν μηνύματα για διάφορα θέματα στο WhatsApp, ή την κυβερνητική υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων τα μεσάνυχτα και στη μία το πρωί. Απαιτεί μάλιστα άμεσα απάντηση, στην οποία ανταπαντά στις 3 ή 4 το πρωί.

Δυστυχώς για τα στελέχη του, λόγω θέσης, δεν τολμούν να κλείσουν τα κινητά τους και αυτές οι υπηρεσίες προδίδουν πότε ήταν τελευταία φορά ενεργός κάποιος, οπότε δεν μπορούν να ξεγελάσουν τον Μακρόν ότι κοιμούνται. «Αρα είσαι υποχρεωμένος να απαντήσεις», είπε κάποιος, ανώνυμα, για ευνόητους λόγους.

Ο Μακρόν έχει φροντίσει και για κάτι ακόμα. Εκεί που ο Φρανσουά Ολάντ υπέφερε από τις απανωτές διαρροές των «εν οίκω» του στον Τύπο, ο τωρινός πρόεδρος έχει φροντίσει να διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο επί των υπαλλήλων του. Είναι αυτό που λέμε στα αγγλικά, «control freak».

«Εχω ήδη δει τον πρόεδρο να ανακρίνει επίμονα κάποιον για τη φύση της σχέσης του με κάποιον δημοσιογράφο -αν είναι σεξουαλικής ή ρομαντικής φύσης ή κάτι άλλο», είπε μία πηγή στο Le Figaro.

Ακόμα και για το ρεπορτάζ του περιοδικού ήθελε να έχει το πάνω χέρι, δίνοντας στους δημοσιογράφους μεγάλη πρόσβαση στην προεδρία και το προσωπικό, αλλά προσπαθώντας να ελέγξει όσα ειπώθηκαν.

Το ζουμί του ρεπορτάζ πάντως, είναι ότι ο Μακρόν δεν λέει να υποχωρήσει για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, που έχουν παραλύσει τις συγκοινωνίες εδώ και ένα μήνα. Κάτι που αρέσει στους κεντροδεξιούς αναγνώστες της Figaro, αναφέρουν οι Times.

Το ίδιο και ο υπαινιγμός ότι, σε αντίθεση με τους προκατόχους του, ο Μακρόν είναι σταθερός και πιστός σύζυγος. Το περιοδικό λέει ότι δειπνεί με την Μπριζίτ εκτός σπιτιού μία φορά την εβδομάδα, ενώ η κυρία Μακρόν έχει εξασφαλίσει ότι θα τρώνε μαζί πρωινό και μεσημεριανό κάθε μέρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...