292
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Μπασάρ Ασαντ στη Δαμασκό | SANA/Handout via REUTERS

Στη Δαμασκό ο Πούτιν, συνάντησε τον Ασαντ

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2020, 18:05
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Μπασάρ Ασαντ στη Δαμασκό
|SANA/Handout via REUTERS

Στη Δαμασκό ο Πούτιν, συνάντησε τον Ασαντ

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2020, 18:05

Τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ Aσαντ συνάντησε στη Δαμασκό την Τρίτη, ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο ρώσος πρόεδρος στη Συρία μετά την επίσκεψή του το 2017 στη ρωσική αεροπορική βάση Χμεϊμίμ, στη Λαττάκεια.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατευθύνθηκε από το αεροδρόμιο στο κέντρο διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας, περνώντας από τους δρόμους της Δαμασκού», επισήμανε ο εκπρόσωπος του ρώσου πρόεδρου.

«Στο κέντρο διοίκησης, τον Πούτιν υποδέχθηκε ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ Ασαντ», δήλωσε ο Πεσκόφ , προσθέτοντας ότι «οι ηγέτες των δύο χωρών άκουσαν τις εισηγήσεις των στρατιωτικών για την κατάσταση που επικρατεί σε διάφορες περιοχές της χώρας».

Κατά την διάρκεια των συνομιλιών, ο σύρος πρόεδρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Ρωσία και τους ρώσους στρατιωτικούς για την βοήθειά τους στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και την αποκατάσταση της ειρήνης στην Συρία.

Ο Μπασάρ Ασαντ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκαν το τζαμί Ουμαγιάντ της Δαμασκού

«Ο Ασαντ εξέφρασε τις θερμές του ευχές στον Πούτιν και τον ρωσικό λαό για την εορτή των Χριστουγέννων», δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Συρία έχει προγραμματισθεί σειρά επισκέψεων σε στρατιωτικές μονάδες.

«Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με τον Ασαντ, ο Πούτιν επισήμανε ότι τώρα μπορούμε με βεβαιότητα να διαπιστώσουμε ότι έχουμε διανύσει μια τεράστια απόσταση στον δρόμο προς την ανασύσταση του συριακού κράτους και την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ρώσου προέδρου.

«Ο Πούτιν», δήλωσε ο Πεσκόφ, «παρατήρησε επίσης ότι στους δρόμους της Δαμασκού μπορεί να δει κανείς δια γυμνού οφθαλμού ενδείξεις της ζωής που αποκαθίσταται».

Η Ρωσία ανέπτυξε τις αεροπορικές της δυνάμεις στην Συρία το 2015, οι οποίες στράφηκαν εναντίον των ανταρτών που επιδίωκαν την ανατροπή του Aσαντ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...