195
Ο Σκοτ Ατλας σε ενημέρωση στον Λευκό Οίκο, τον Σεπτέμβριο | REUTERS/Tom Brenner/File photo

Παραιτήθηκε σύμβουλος του Τραμπ για την πανδημία, που έλεγε ότι δεν χρειάζονται μάσκες

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2020, 10:04
Ο Σκοτ Ατλας σε ενημέρωση στον Λευκό Οίκο, τον Σεπτέμβριο
|REUTERS/Tom Brenner/File photo

Παραιτήθηκε σύμβουλος του Τραμπ για την πανδημία, που έλεγε ότι δεν χρειάζονται μάσκες

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2020, 10:04

Ενας αμφιλεγόμενος «επιστήμονας», που καμία σχέση δεν είχε με λοιμώξεις, σύμβουλος του Τραμπ για την πανδημία, παραιτήθηκε την Δευτέρα.

Ο Σκοτ Ατλας, «νευροραδιολόγος», είναι αυτός που έγραψε στο Twitter ότι η μάσκα δεν προστατεύει από τον κορονοϊό, υποχρεώνοντας την πλατφόρμα να βάλει «κόκκινη» σήμανση στην ανάρτησή του, χαρακτηρίζοντάς την «παραπλανητική».

Είναι επίσης αυτός που υποστήριξε ότι τα παρατεταμένα περιοριστικά μέτρα ήταν «πολύ επιζήμια» για τους Αμερικανούς, παροτρύνοντας τους κατοίκους της πολιτείας Μίσιγκαν, όπου η COVID-19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 9.500 ανθρώπους, να «διαδηλώσουν» εναντίον τους. Τα μέτρα είναι «επική αποτυχία», έλεγε.

«Γράφω αυτές τις γραμμές για να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του ειδικού συμβούλου του προέδρου των ΗΠΑ», ανέφερε σε επιστολή του ο Ατλας, με ημερομηνία 1η Δεκεμβρίου. Η σύμβασή του με την κυβέρνηση έληγε αυτή την εβδομάδα.

«Εργάστηκα σκληρά με μόνο έναν στόχο: να σωθούν ζωές και να βοηθήσω τους Αμερικανούς να ξεπεράσουν αυτή την πανδημία», ανέφερε ο Ατλας, προσθέτοντας ότι «πάντοτε βασίστηκε στα πιο πρόσφατα και επιστημονικά αποδεδειγμένα στοιχεία, χωρίς καμία πολιτική σκοπιμότητα ή επιρροή».

Ο Ατλας πάντως αμφισβητήθηκε έντονα από την επιστημονική κοινότητα και ειδικούς σε ζητήματα δημόσιας υγείας, για τις επικίνδυνες θέσεις του κατά των περιοριστικών μέτρων και της χρήσης μάσκας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...