597
Ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης | Χαλκιόπουλος Νίκος / InTimeNews

Παραίτησαν τον Λεωνίδα Φραγκιαδάκη από την Εθνική

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2018, 19:26
Ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης
|Χαλκιόπουλος Νίκος / InTimeNews

Παραίτησαν τον Λεωνίδα Φραγκιαδάκη από την Εθνική

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2018, 19:26

Ραγδαίες οι εξελίξεις στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας καθώς το Δ.Σ. της τράπεζας, ζήτησε την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου, Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, ο οποίος και την υπέβαλε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΣ της Εθνικής καταλογίζει στον κ. Φραγκιαδάκη άστοχες ενέργειες σε κρίσιμα ζητήματα όπως η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, η πώληση της θυγατρικής της ΕΤΕ στη Ρουμανία, καθώς και το θέμα του επικουρικού ταμείου (ΛΕΠΕΤΕ).

Τον κ. Φραγκιαδάκη θα αντικαταστήσει προσωρινά o αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Παύλος Μυλωνάς, σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ.

Επίσης, αναμένεται άμεσα από την επόμενη εβδομάδα να ενεργοποιηθεί η διαδικασία για την επιλογή νέου διευθύνοντος συμβούλου.

H θητεία του κ. Φραγκιαδάκη θα έληγε κανονικά σε δύο μήνες. Είχε εκλεγεί διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας τον Μάρτιο του 2015. Εντάχθηκε στο δυναμικό της Εθνικής το 1996, έχοντας την ευθύνη του Τομέα Παραγώγων Προϊόντων.

Κατά την περίοδο 2003 – 2009 κατείχε τη θέση του GroupTreasurer του Ομίλου, ενώ το 2009 ορίστηκε γενικός διευθυντής Διαχείρισης Διαθεσίμων και Χρηματαγοράς.

Πριν από την Εθνική Τράπεζα εργαζόταν στην CreditSuisseFirstBoston στη Νέα Υόρκη ως ProprietaryTrader σε ευρύ φάσμα Παραγώγων Προϊόντων επί συναλλάγματος, επιτοκίων και ομολόγων αναδυομένων αγορών.

Η ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας

«Η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου ανακοινώθηκε η παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, ύστερα από τη συμπλήρωση πλήρους θητείας και εποικοδομητικής συνεργασίας τριών ετών.

»Ο κ.Λεωνίδας Φραγκιαδάκης ανέλαβε τη διοίκηση της Τράπεζας τον Μάρτιο του 2015 σε μία περίοδο κρίσιμη για την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα της χώρας, εκπληρώνοντας σημαντικό έργο για την επιτυχή εκτέλεση του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας.

»Η ολοκλήρωση της θητείας του κ. Φραγκιαδάκη στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου συμπίπτει με την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης και την απόφαση της Τράπεζας να προχωρήσει τώρα σε επανασχεδιασμό της επιχειρησιακής της στρατηγικής.

»Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα στη διαμόρφωση και εφαρμογή νέας στρατηγικής και στο πλαίσιο αυτό ο κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης μιλώντας ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισε και ανακοίνωσε την παραίτηση του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, διευκολύνοντας ταυτόχρονα την έναρξη της διαδικασίας διαδοχής.

»Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Κώστας Μιχαηλίδης ευχαρίστησε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου τον κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη για το σημαντικό και δύσκολο έργο που επιτεύχθηκε κατά την τελευταία τριετία και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις μελλοντικές του επιδιώξεις.

»Παράλληλα, αναφέρθηκε στην άμεση έναρξη εφαρμογής νέου στρατηγικού σχεδίου μετεξέλιξης και εκσυγχρονισμού της Τράπεζας και του Ομίλου προς το συμφέρον των εργαζομένων, των μετόχων και της ελληνικής οικονομίας. Ακολούθως, σύμφωνα με το Άρθρο 21 του Καταστατικού της Τράπεζας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την ανασυγκρότησή του σε σώμα και η σύνθεση του πλέον έχει ως εξής: κ. Κώστας Μιχαηλίδης, Πρόεδρος Δ.Σ., Μη εκτελεστικό μέλος, κ. Παύλος Μυλωνάς, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό μέλος, ο οποίος και θα ασκεί τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση, κ. Δημήτριος Δημόπουλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό μέλος, κα Marianne kland, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, κ.Claude Piret, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, κ. Χάρης Μάκκας, Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό μέλος, κ. Andrew McIntyre, Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό μέλος, κα Eva Cederbalk, Μη εκτελεστικό μέλος, κα Παναγιώτα Ιπλιξιάν, Εκπρόσωπος Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου και των Επιτροπών του ορίστηκε ο κ. Παναγιώτης Δασμάνογλου, Γενικός Διευθυντής Κανονιστικής Συμμόρφωσης και Εταιρικής Διακυβέρνησης της Τράπεζας και του Ομίλου. Η θητεία του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου λήγει κατά την προσεχή Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων.

»Τέλος, ο κ. Παύλος Μυλωνάς μετά την ανάθεση σε αυτόν καθηκόντων Διευθύνοντος Συμβούλου μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση, δήλωσε έτοιμος να αναλάβει τις κατάλληλες πρωτοβουλίες για την έναρξη και εκτέλεση του έργου μετεξέλιξης και εκσυγχρονισμού της Τράπεζας, του οποίου έργου θα ηγηθεί ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News