285
Οι ομπρέλες θα χρειαστούν - στην περίπτωση κατά την οποία θα μπορούν να ανοίξουν, λόγω ισχυρών ανέμων | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Ερχονται καταιγίδες έως την Τετάρτη

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2018, 18:33
Οι ομπρέλες θα χρειαστούν - στην περίπτωση κατά την οποία θα μπορούν να ανοίξουν, λόγω ισχυρών ανέμων
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Ερχονται καταιγίδες έως την Τετάρτη

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2018, 18:33

Από το «μίνι καλοκαίρι» που περάσαμε τις τελευταίες ημέρες, επιστρέφουμε στο… φθινόπωρο!
Μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη το σκηνικό του καιρού αλλάζει ριζικά και θα φέρει καταιγίδες και χαλάζι – σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) οι καταιγίδες -οι οποίες θα εκδηλώνονται, κατά διαστήματα, στα ηπειρωτικά τις επόμενες ημέρες- δεν αποκλείεται να είναι τοπικά ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς άνεμους.

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν

-το απόγευμα της Παρασκευής, από το απόγευμα και μετά, η Ηπειρος, η Δυτική Στερεά και η Δυτική Μακεδονία.

-το Σάββατο, τις απογευματινές ώρες, η Ηπειρος, η Δυτική Στερεά, η Δυτική Μακεδονία και πιθανόν η Θεσσαλία (κυρίως δυτική και βόρεια) και τις βραδινές ώρες η κεντρική Μακεδονία.

-την Κυριακή, κατά διαστήματα, η δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανόν το πρωί οι Σποράδες. Από τις μεσημβρινές ώρες η ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Θεσσαλία και πιθανόν η Εύβοια, η Ανατολική Στερεά η βόρεια Πελοπόννησος και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

-τη Δευτέρα -κατά διαστήματα, μέχρι το μεσημέρι- η Εύβοια και μέχρι το απόγευμα το ανατολικό Αιγαίο και πιθανόν οι Κυκλάδες, η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και η Ανατολική Στερεά. Τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες πιθανόν και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

-την Τρίτη και την Τέταρτη -πιθανόν τις μεσημβρινές και τις απογευματινές μόνο ώρες- οι περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...