215
Ο Οσμπορν ήταν υπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεων Κάμερον | Reuters

Αποχωρεί από την πολιτική -για την ώρα- ο Τζορτζ Οσμπορν

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2017, 16:43
Ο Οσμπορν ήταν υπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεων Κάμερον
|Reuters

Αποχωρεί από την πολιτική -για την ώρα- ο Τζορτζ Οσμπορν

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2017, 16:43

Τον κέρδισε η δημοσιογραφία, παρά τα μάλλον ειρωνικά σχόλια που άκουσε για αυτήν την νέα του καριέρα.

Ο Τζορτζ Οσμπορν, πρώην υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε ότι πρόκειται να παραιτηθεί από την Βουλή των Κοινοτήτων και να αφοσιωθεί στην διεύθυνση της εφημερίδας Evening Standard, την οποία ανέλαβε πριν από μερικές εβδομάδες.

Οπως δηλώνει, «θα συνεχίσω να μάχομαι για την Βρετανία που αγαπώ» μέσα από τη διεύθυνση της εφημερίδας ενώ αναφέρει ότι είναι ενθουσιασμένος από τα νέα του καθήκοντα.

Ο πρώην υπουργός, 45 ετών σήμερα, ήταν βουλευτής στην περιφέρεια Τάτον, στην περιοχή του Μάντσεστερ. Σε αυτήν την ηλικία, «δεν θέλω να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου σαν πρώην υπουργός», ανέφερε.

Πάντως, η αποχώρηση από την πολιτική είναι προσωρινή – «για την ώρα», γράφει σχετικά – αναφέρει ο Οσμπορν και εξηγεί ότι δεν πρόκειται να μείνει έξω από τις πολιτικές διαμάχες για το μέλλον της Βρετανίας και τα ζητήματα για τα οποία έχει δείξει το ενδιαφέρον του.

Γράφει ότι «θέλω μία Βρετανία ελεύθερη, ανοιχτή, με ποικιλία, η οποία συνεργάζεται με άλλες χώρες για να υπερασπιστούμε τις δημοκρατικές αξίες μας στον κόσμο». Αυτή τη μάχη θα την δώσει από την εφημερίδα και, όπως εξάλλου σημειώνει, είναι πολύ νωρίς για να γράψει τα απομνημονεύματά του.

Ο Οσμπορν, που ήταν βουλευτής για 16 συνεχόμενα χρόνια, ήταν ο νεότερος βουλευτής που εξελέγη το 2001.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...