770
Ο Γιώργος Παπανδρέου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» | YouTube/SKAI

Παπανδρέου: Τα ΜΜΕ όλο διαστρεβλώνουν τα όσα λέω

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2021, 10:49
Ο Γιώργος Παπανδρέου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα»
|YouTube/SKAI

Παπανδρέου: Τα ΜΜΕ όλο διαστρεβλώνουν τα όσα λέω

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2021, 10:49

Στο πολιτικό καταφύγιο της «διαστρέβλωσης» από τα ΜΜΕ των λεγομένων του σχετικά με τις καταγγελίες για παρατυπίες στον α’ γύρο των εκλογών του Κινήματος Αλλαγής, προσέφυγε ο Γιώργος Παπανδρέου το πρωί της Παρασκευής, μόλις λίγες ώρες μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την παρέμβασή του προς την ΕΔΕΚΑΠ, η οποία δυναμίτισε το κλίμα και την όλη διαδικασία.

Ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Σήμερα», και είπε ότι αυτό που ήθελε να τονίσει είναι πως οι εκλογικές διαδικασίες της προσεχούς Κυριακής «πρέπει να είναι άψογες».

«Ημουν πολύ καθαρός και, πράγματι, εξανίσταμαι πως τα ΜΜΕ διαστρεβλώνουν αυτά που λέω» παραπονέθηκε ο κ. Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι κάτι αντίστοιχο έγινε και με την περιβόητη φράση του «λεφτά υπάρχουν».

«Εγώ είπα αυτό που είπα και συνεχίζω να λέω αυτό που λέω. Εγώ πήρα καταγγελίες, όπως και οι άλλοι υποψήφιοι, για προβλήματα στη διαδικασία, κάτι που επιβεβαίωσε το αρμόδιο όργανο και ζήτησα να διερευνηθούν εν όψει του δεύτερου γύρου».

Το γιατί οι συνυποψήφιοί του δεν επέλεξαν να δημοσιοποιήσουν επιστολή σαν τη δική του προς την ΕΔΕΚΑΠ που περιέγραφε εκτεταμένες παρατυπίες στο ένα πέμπτο των εκλογικών τμημάτων και υποστήριζε ότι «οι διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας», μια επιστολή που το μόνο που δεν είπε ήταν η λέξη «νοθεία» και εμφανιζόταν να απονομιμοποιεί τις εκλογές, δεν το εξήγησε ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ και πρώην Πρωθυπουργός.

Ούτε εξήγησε το γιατί επέλεξε να δημοσιοποιήσει επιστολή για ένα θέμα που ήταν, όπως αναφέρεται, διαδικαστικό (επειδή την περασμένη Κυριακή, λόγω της μεγάλης συμμετοχής, είχε πέσει για κάποια ώρα το σύστημα, για να διευκολυνθεί η διαδικασία, η εγγραφή γινόταν χειρόγραφα και αργότερα τα στοιχεία θα περνούσαν στο σύστημα).

Ο ίδιος πάντως υποστήριξε ότι είναι θεματοφύλακας και εγγυητής της διαδικασίας που εκείνος ξεκίνησε το 2004. Υποσχέθηκε, δε, ότι θα παραμείνει στο ΚΙΝΑΛ, ακόμα και αν ηττηθεί στις εκλογές της Κυριακής.

Ωστόσο ο κ. Παπανδρέου επέμεινε ότι παρά τη μεγάλη διαφορά της τάξεως των εννέα ποσοστιαίων μονάδων από τον Νίκο Ανδρουλάκη, η μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν έχει κριθεί, καθώς τώρα είναι το β’ ημίχρονο με διαφορετικό διακύβευμα.

Ο κόσμος, πρόσθεσε, σε αυτό τον δεύτερο γύρο θα επιλέξει όχι τον υποψήφιο που του αρέσει περισσότερο, αλλά ποιος μπορεί να ηγηθεί της παράταξης, να τη μεγαλώσει, να την κάνει ισχυρή πλειοψηφούσα δύναμη, να έχει το διεθνές κύρος, «αλλά να μπορεί να παλέψει και στη Βουλή».

Χαρακτήρισε ουσιαστικό μειονέκτημα πως εάν εκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, «δεν έχουμε παρουσία στη Βουλή», καθώς όπως είπε, οι μεγάλες μάχες δίνονται στο κοινοβούλιο, ένα σημαντικό προπύργιο της Δημοκρατίας και δεν δίνονται από τις Βρυξέλλες.

Ο κ. Παπανδρέου επέμεινε στον ισχυρισμό του ότι ο κ. Ανδρουλάκης είχε ρόλο στις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις για διορισμούς στο Δημόσιο μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ το 2012, παρότι ο συνυποψήφιός του το διέψευσε, λέγοντας ότι τότε δεν ήταν καν γραμματέας του κόμματος.

Μπορεί να μην ήταν γραμματέας, «ήταν όμως εντεταλμένος και έκανε αυτό το πράγμα μαζί με τον Παπαμιμίκο από τη ΝΔ», είπε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε:

«Να σας πω την αλήθεια, δεν ξέρω αν ήταν γραμματέας τότε ή λίγο αργότερα. Ηταν ο άνθρωπος που έπαιξε αυτό τον ρόλο. Γιατί το ανέφερα; Γιατί έδωσα μάχη όταν ανέλαβα πρωθυπουργός και βουλευτής για το ΑΣΕΠ και για την αξιοκρατία».

Απαντώντας σε όσους ισχυρίζονται ότι τον ψήφισαν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ για να μην εκλεγεί ο κ. Λοβέρδος, απάντησε ότι εάν όντως στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ ήρθαν να ψηφίσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ ή από τη ΝΔ, σίγουρα δεν στήριξαν εκείνον.

«Αν ήρθαν από τη ΝΔ για να στηρίξουν έναν υποψήφιο και αν ήρθαν από τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν κάποιον υποψήφιο, είμαι απολύτως σίγουρος ότι ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε εμένα. Δεν με θέλουν εμένα. Γιατί; Γιατί πιστεύουν ότι εγώ μπορώ να αντιπαρατεθώ, να μεγαλώσω την παράταξη και βεβαίως να κερδίσουμε και εκλογές», σημείωσε.

Ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε να πάρει εκλογικές δυνάμεις από τον ΣΥΡΙΖΑ επαναπατρίζοντας δυνάμεις που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και χαρακτήρισε άτοπη και άκαιρη την όποια συζήτηση περί συνεργασιών. «Είμαστε διαφορετικοί από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Θα δώσουμε εναλλακτική στον ελληνικό λαό, γι’ αυτό μας ψήφισε ο κόσμος», είπε.

Τι απαντά στο «με κατέστρεψε» του Λοβέρδου

Για τη δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου πως τον κατέστρεψε όταν αποφάσισε να κατέβει στις εκλογές, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι δεν είχε καμία τέτοια πρόθεση, ότι καταλαβαίνει τον πόνο του, που είναι ανθρώπινος, και ότι είναι σίγουρος πως θα είναι μαζί στις μεγάλες μάχες της επόμενης ημέρας.

Θα στηρίξω τον Ανδρουλάκη αν χάσω 

Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι εάν χάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών, θα βοηθήσει και θα στηρίξει την παράταξή του από οποιοδήποτε μετερίζι. Την ενότητα, πρόσθεσε, την έχω υπηρετήσει, είμαι ο άνθρωπος της παράταξης, είναι στο DNA μου και το έχω αποδείξει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...