497
Ο Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του την περασμένη Παρασκευή. Τώρα πλέον διακυβεύεται η υστεροφημία του | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ιλαροτραγωδία Παπανδρέου: Τα μαζεύει μετά τον σάλο – «Δεν μίλησα για νοθεία»

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2021, 21:31
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/12/2021, 23:58
Ο Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του την περασμένη Παρασκευή. Τώρα πλέον διακυβεύεται η υστεροφημία του
| Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ιλαροτραγωδία Παπανδρέου: Τα μαζεύει μετά τον σάλο – «Δεν μίλησα για νοθεία»

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2021, 21:31
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/12/2021, 23:58

Λίγες μόνο ώρες μετά τη γνωστοποίηση ότι έστειλε επιστολή στην ΕΔΕΚΑΠ στην οποία υποστήριζε ότι στις εκλογές του α’ γύρου για την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής, σε 164 εκλογικά τμήματα βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους εγγεγραμμένους, ο Γιώργος Παπανδρέου αναδιπλώθηκε, ισχυριζόμενος ότι δεν κατήγγειλε ποτέ νοθεία, ούτε υπονόμευσε την όλη διαδικασία.

Η εικόνα πλέον αποκτά χαρακτηριστικά πολιτικής ιλαροτραγωδίας: Ενας πρώην Πρωθυπουργός να αμφισβητεί εμμέσως πλην σαφώς το αποτέλεσμα που τον έφερε στη δεύτερη θέση —εννέα ποσοστιαίες μονάδες από τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ υποτίθεται ότι θα κέρδιζε από τον πρώτο γύρο— να δυναμιτίζει με αυτόν τον τρόπο το κλίμα τρία 24ωρα πριν τις κάλπες του β’ γύρου και τελικά να λέει ότι απλώς υπέδειξε καταγγελλόμενες παρατυπίες και ότι δεν  μίλησε για νοθεία…

Πλέον δεν είναι ζήτημα νίκης ή ήττας του κ. Παπανδρέου στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, αλλά καθώς συνεχίζει με αυτή την ακραία και επαμφοτερίζουσα στρατηγική διακυβεύεται η όποια πολιτική του υστεροφημία.

Έτσι, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δημοσιοποίηση της επιστολής που ερμηνεύεται ως αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος της α’ Κυριακής και απονομιμοποίησης της όλης διαδικασίας και έπειτα από την έμμεση απάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ και πρώην Πρωθυπουργός αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι «δεν προέβη σε οποιαδήποτε καταγγελία, αντιθέτως, ζήτησε από την ΕΔΕΚΑΠ, να διερευνηθούν καταγγελίες που έχουν κατατεθεί στο αρμόδιο όργανο» και πως «ουδείς μίλησε για νοθεία, ουδείς έθεσε θέμα για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής».

Η ανακοίνωση από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου

«Με αφορμή δημοσιεύματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα σχετικά με την επιστολή του Γιώργου Α. Παπανδρέου προς την ΕΔΕΚΑΠ, διευκρινίζεται ότι, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, δεν προέβη σε οποιαδήποτε καταγγελία, αντιθέτως, ζήτησε από την ΕΔΕΚΑΠ, να διερευνηθούν καταγγελίες που έχουν κατατεθεί στο αρμόδιο όργανο.

Ουδείς μίλησε για νοθεία, ουδείς έθεσε θέμα για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, όπως όφειλε, έπραξε το αυτονόητο για την Παράταξη και το σεβασμό των κανόνων της εκλογικής διαδικασίας και με σκοπό τη διασφάλιση της διαδικασίας της ερχόμενης Κυριακής».

Για την Ιστορία, με βάση τα επίσημα τελικά αποτελέσματα, ο κ. Παπανδρέου κατετάγη δεύτερος καθώς ψηφίστηκε από 75.183 πολίτες (27,97%). Πρώτος ήταν ο κ. Ανδρουλάκης ο οποίος ψηφίστηκε από σχεδόν 100.000 πολίτες (99.120, ποσοστό 36,88%). Η διαφορά τους δηλαδή διαμορφώθηκε στις 8,91 ποσοστιαίες μονάδες και σε περίπου 24.000 ψήφους.

Η απάντηση της ΕΔΕΚΑΠ

Αργά μέσα στη νύχτα, η ΕΔΕΚΑΠ, η επιτροπή που «τρέχει» την εκλογική διαδικασία, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε:

Η ΕΔΕΚΑΠ εξετάζει ήδη από το βράδυ της Κυριακής της 5ης Δεκεμβρίου όλα τα ζητήματα που τέθηκαν υπ όψιν της και που αφορούν στην εκλογική διαδικασία και ειδικότερα τη μη τήρηση, σε ορισμένες περιπτώσεις, των κατευθυντήριων οδηγιών της, τα οποία όμως δεν επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα.

Η ΕΔΕΚΑΠ, ως αρμόδιο όργανο ενόψει της ψηφοφορίας της 12ης Δεκεμβρίου θα εκδώσει νέα εγκύκλιο για την πιστή τήρηση των κανόνων από όλους.

Ως αρμόδιο όργανο διεξαγωγής των εκλογών χαιρετίζει τη μαζική προσέλευση των 271.000 μελών και φίλων του Κινήματος Αλλαγής και τους καλεί να προσέλθουν ξανά στις κάλπες την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...