328
Σωροί προβάτων φαίνονται να επιπλέουν στα νερά της μαύρης θάλασσας | Animals International / amateur sources

Παγιδευμένα 14.000 πρόβατα σε πλοίο που έχει γείρει

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2019, 20:10
Σωροί προβάτων φαίνονται να επιπλέουν στα νερά της μαύρης θάλασσας
|Animals International / amateur sources

Παγιδευμένα 14.000 πρόβατα σε πλοίο που έχει γείρει

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2019, 20:10

Συνεχίζεται σήμερα η επιχείρηση διάσωσης 14.600 προβάτων, τα οποία βρίσκονται μέσα σε πλοίο, που πήρε κλίση στα ανοιχτά του λιμανιού Μιντία, στη νοτιοανατολική Ρουμανία. Χθες βράδυ η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση για τη διάσωση των προβάτων και, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών (ISU), 32 ζώα έχουν ανασυρθεί ζωντανά από τα παγωμένα νερά της Μαύρης Θάλασσας.

Η εκπρόσωπος της ISU Aνα-Μαρία Στόικα δήλωσε ότι σκοπός της επιχείρησης είναι ο καθαρισμός των οδών πρόσβασης στα κατώτερα στρώματα του πλοίου, το οποίο προσπαθούν να επαναφέρουν ώστε να το ρυμουλκήσουν πίσω στο λιμάνι. Στην επιχείρηση διάσωσης των προβάτων λαμβάνουν μέρος τρία πλοία, 40 ναυτικοί και οκτώ δύτες, ενώ η δράση συντονίζεται από το λιμενικό σώμα με δέκα διασώστες, μεταδίδουν τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης.

Πανοραμική όψη του «Queen Hind» ( Animals International / amateur sources)

Το πλοίο με φορτίο 14.600 πρόβατα και πλήρωμα 22 ναυτικών εγκατέλειψε χθες βράδυ το λιμάνι Μιντία και στις 11.51 οι λιμενικές αρχές έλαβαν σήμα για ένα άτομο που είχε πέσει μέσα στο νερό. «Ο ναυτικός που είχε πέσει στη θάλασσα διασώθηκε από τις λιμενικές αρχές και οι συνάδελφοί του έφθασαν με ασφάλεια στην αποβάθρα. Ο ναύτης που διασώθηκε έλαβε ιατρική φροντίδα, αλλά αρνήθηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο» ανακοίνωσαν οι αρχές.

Στο παρελθόν, ακτιβιστές για την προστασία των ζώων έχουν προειδοποιήσει για τις συνθήκες που επικρατούν στα «πλοία θανάτου», τα οποία χρησιμοποιούνται για την μεταφορά των ζωντανών καθώς ,τους καλοκαιρινούς μήνες, οι θερμοκρασίες χτυπούν «κόκκινο» και μπορούν να βλάψουν τα ζώα. Σύμφωνα με τον Guardian, περίπου 100 τέτοια πλοία αναχωρούν με κατεύθυνση την Μιντία κάθε χρόνο.

Τον Ιούλιο, ο επίτροπος της Κομισιόν για την Υγεία και την Ασφάλεια Τροφίμων, Βιτένας Αντριουκαΐτις, είχε ζητήσει από το Βουκουρέστι να μην γίνει η μεταφορά 70.000 προβάτων στον Περσικό Κόλπο, καθώς απειλούνταν η ασφάλεια των ζώων. Είχε, επίσης, ζητήσει από την Κομισιόν να διερευνήσει την δραστηριότητα της Ρουμανίας, όσον αφορά τις μεταφορές ζωντανών σε μεγάλες αποστάσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...