212
Το νέο βιβλίο της Φεράντε | linkiesta.it

Ουρές στην Ιταλία για το νέο μυθιστόρημα της Ελενα Φεράντε

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2019, 15:35
Το νέο βιβλίο της Φεράντε
|linkiesta.it

Ουρές στην Ιταλία για το νέο μυθιστόρημα της Ελενα Φεράντε

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2019, 15:35

Εστω και αν προσπάθησαν να ξεσκεπάσουν την ταυτότητά της, η Ελενα Φεράντε, η ιταλίδα συγγραφέας που έχει γίνει παγκόσμιο όνομα με τα μπεστ-σέλερ της, αποδεικνύει ξανά ότι είναι εκδοτικό φαινόμενο.

Το νέο της βιβλίο «Η γεμάτη ψέματα ζωή των ενηλίκων» κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες στην Ιταλία. Το έργο εκτυλίσσεται στη Νάπολη της δεκαετίας του ’90 και είναι το πρώτο έπειτα από πέντε χρόνια, οπότε η δίψα του κοινού είναι μεγάλη.

Η μυστηριώδης Φεράντε έγινε παγκόσμια γνωστή από την «Τετραλογία της Νάπολης» με πρώτο έργο την «Υπέροχη φίλη μου». Εχει πουλήσει πάνω από 11 εκατ. αντίτυπα, έχει μεταφερθεί στην τηλεόραση, ενώ έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά.

Παρά την επιτυχία, η συγγραφέας κρατά πολύ χαμηλό προφίλ και αρνείται να αποκαλύψει την ταυτότητά της. Δεν είναι επίσημα γνωστό αν όντως πρόκειται για γυναίκα, ή αν είναι άνδρας ή ένα συλλογικό ψευδώνυμο, γράφουν οι Times.

Το 2016 δημοσιογράφος υποστήριξε ότι πρόκειται για την Ανίτα Ράγια, μια μεταφράστρια από τη Νάπολη που εργάζεται για τον εκδότη της Φεράντε. Ενα χρόνο αργότερα η ανάλυση των έργων της μέσω υπολογιστή έδειξε ως πιθανό συγγραφέα τον σύζυγό της Ράγια, Ντομένικο Σταρνόνε. Δεν λείπουν και όσοι πιθανολογούν ότι το ζευγάρι γράφει από κοινού τα βιβλία της Φεράντε.

Ως σήμερα δεν υπάρχει οριστική απάντηση στο μυστήριο, όμως το κοινό καθόλου δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για αυτό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...