236
Η 4χρονη Αναστασία στέκεται δίπλα στο έργο του διάσημου καλλιτέχνη του δρόμου «Tvboy» στη Μπούτσα, έξω από το Κίεβο, εν μέσω της ρωσικής εισβολής, τον Ιανουάριο του '23 | REUTERS/Valentyn Ogirenko

Ουκρανία: Κύματα ρωσικών στρατευμάτων «συντρίβονται» σε στρατηγική πόλη στα ανατολικά

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2023, 19:43
Η 4χρονη Αναστασία στέκεται δίπλα στο έργο του διάσημου καλλιτέχνη του δρόμου «Tvboy» στη Μπούτσα, έξω από το Κίεβο, εν μέσω της ρωσικής εισβολής, τον Ιανουάριο του '23
|REUTERS/Valentyn Ogirenko

Ουκρανία: Κύματα ρωσικών στρατευμάτων «συντρίβονται» σε στρατηγική πόλη στα ανατολικά

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2023, 19:43

Κύματα ρωσικών στρατευμάτων «συντρίβονται» κατά τη διάρκεια μιας νέας επίθεσης σε μια στρατηγικής σημασίας πόλη στην ανατολική Ουκρανία.

Ο λόγος για την η επίθεση της Μόσχας στην πόλη εξόρυξης άνθρακα του Ντόνετσκ Βουλεντάρ, στα νότια της Μπαχμούτ, η οποία είχε τεράστιο κόστος για τους Ρώσους, σύμφωνα τον ουκρανό συνταγματάρχη και στρατιωτικό αναλυτή Μίκολα Σαλαμάκα και όπως μετέδωσε η Telegraph.

«Πρόκειται για μια επανάληψη των όσων συνέβησαν στη Μπαχμούτ –το ένα κύμα ρωσικών στρατευμάτων συντρίβεται μετά το άλλο από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις», είπε ο αξιωματούχος στο ουκρανικό Radio NV, προσθέτοντας ότι «μια εξαιρετικά ισχυρή γραμμή άμυνας» έχει ανεγερθεί στο σημείο.

Οι δηλώσεις αυτές, τη Δευτέρα, ήρθαν ενώ το ρωσικό υπουργείο Αμυνας διατεινόταν από την πλευρά του ότι τα στρατεύματά του είχαν εξασφαλίσει περισσότερες στρατηγικές θέσεις γύρω από το Βουλεντάρ, προκαλώντας απώλειες στις ουκρανικές δυνάμεις.

Το βράδυ της Κυριακής ο ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε παρασδεχθεί πως «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη» σε διάφορους τομείς στο Ντόνετσκ όπου «οι ρωσικές επιθέσεις είναι συνεχείς».

Ηδη από τις προηγούμενες ημέρες οι ανταποκριτές των δυτικών ΜΜΕ στην Ουκρανία, αλλά και πολλοί αναλυτές, είχαν επισημάνει την «αναθέρμανση» μετώπων σε πολλά σημεία της ουκρανικής επικράτειας, τα οποία προηγουμένως είχαν «βαλτώσε».

Πληθαίνουν, δε, οι φωνές όσων εκτιμούν ότι πλησιάζει ένα νέο κύμα μεγάλης κλίμακας επίθεσης από τις δυνάμεις της Μόσχας, με ορισμένα Μεσα να εκτιμούν ότι ο Πούτιν εξετάζει ακόμη και μία νέα επιστράτευση εφέδρων την άνοιξη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...