334
Συντρίμμια από ρωσικό πλήγμα σε πολυκατοικία στο Χάρκοβο, το βράδυ της Κυριακής | REUTERS/Vitalii Hnidyi

Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Χερσώνα και Χάρκοβο

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2023, 08:57
Συντρίμμια από ρωσικό πλήγμα σε πολυκατοικία στο Χάρκοβο, το βράδυ της Κυριακής
|REUTERS/Vitalii Hnidyi

Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Χερσώνα και Χάρκοβο

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2023, 08:57

Ρωσικοί βομβαρδισμοί το βράδυ της Κυριακής στη Χερσώνα είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι έξι, ενώ πυραυλικό πλήγμα στο Χάρκοβο είχε αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία ηλικιωμένη, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές.

«Ο ρωσικός στρατός βομβάρδιζε βάρβαρα τη Χερσώνα όλη μέρα. Ενα νοσοκομείο, ένα ταχυδρομείο, ένας σιδηροδρομικός σταθμός υπέστησαν ζημιές. Δύο νοσηλεύτριες τραυματίστηκαν στο νοσοκομείο. Συνολικά, αναφέρονται έξι τραυματίες και τρεις νεκροί», είπε ο ουκρανός πρόεδρος στο καθημερινό διάγγελμά του, που μεταδόθηκε χθες το βράδυ.

Η περιφερειακή διοίκηση έκανε λόγο νωρίτερα για τρεις νεκρούς και έξι τραυματίες, ανάμεσά τους μια νοσοκόμα.

Στο Χάρκοβο, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας είπε ότι οι Ρώσοι χτύπησαν τετραώροφη πολυκατοικία.

«Τρία θύματα υπέστησαν ελαφριά τραύματα. Δυστυχώς, μία ηλικιωμένη σκοτώθηκε», ανέφερε ο Ολεχ Σινεχούμποφ. «Ο σύζυγός της ήταν πολύ κοντά όταν έγινε το πλήγμα, αλλά ως εκ θαύματος δεν υπέστη σοβαρά τραύματα», συνέχισε. «Οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν» από το κτίριο. «Οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας συνεχίζουν το έργο τους », πρόσθεσε ο Σινεχούμποφ στην ανάρτησή του το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα.

Ο Σινεχούμποφ είπε ότι σωστικά συνεργεία αναζητούν άλλη μια ηλικιωμένη, για την οποία εκφράζονται φόβοι ότι βρίσκεται κάτω από τα συντρίμμια.

Διασώστες αναζητούν επιζώντες στα ερείπια της πολυκατοικίας στο Χάρκοβο – REUTERS/Yevhen Titov

Σε περιοχή υπό ρωσικό έλεγχο, στη γειτονική περιφέρεια Ζαπορίζια, οι αρχές που έχουν τοποθετηθεί από τη Μόσχα έκαναν λόγο για τέσσερις νεκρούς σε ουκρανικό πλήγμα εναντίον σιδηροδρομικής γέφυρας.

Στο μέτωπο στη νότια Ουκρανία, όπου ο ρωσικός αποχώρησε από τη Χερσώνα τον Νοέμβριο, επικρατούσε γενικά περισσότερη ηρεμία από αυτό στην ανατολική, όπου μαίνονται σφοδρές μάχες, όμως οι βομβαρδισμοί από τη μία κι από την άλλη πλευρά ουδέποτε σταμάτησαν, ενώ οι μάχες ξανάρχισαν την περασμένη εβδομάδα στην Ζαπορίζια.

Ο επικεφαλής της φιλορωσικής διοίκησης στη Ζαπορίζια, Γεβγκένι Μπαλίτσκι, κατηγόρησε τις δυνάμεις του Κιέβου ότι έπληξαν «με εκτοξευτήρα πολλαπλών πυραύλων HIMARS σιδηροδρομική γέφυρα στον ποταμό Μαλότσναγια».

«Τέσσερις σιδηροδρομικοί σκοτώθηκαν, πέντε τραυματίστηκαν και τους προσφέρονται ιατρικές φροντίδες», συμπλήρωσε. Η γέφυρα βρίσκεται κοντά στη βίλα Σβετλαντίνσκοε, βόρεια της Μελιτόπολης, που ελέγχουν τα ρωσικά στρατεύματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...