439
Τα αποκαλυπτήρια του Airbus A320neo της Aegean | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Οταν το Airbus A320neo της Aegean προσγειώθηκε μπροστά στα πόδια μας!….

Χρήστος Μιχαηλίδης Χρήστος Μιχαηλίδης 12 Φεβρουαρίου 2020, 20:48
Τα αποκαλυπτήρια του Airbus A320neo της Aegean
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Οταν το Airbus A320neo της Aegean προσγειώθηκε μπροστά στα πόδια μας!….

Χρήστος Μιχαηλίδης Χρήστος Μιχαηλίδης 12 Φεβρουαρίου 2020, 20:48

Το χειροκρότημα, για τους εργαζόμενους στην εταιρεία, τρεις χιλιάδες σήμερα.

Η συγκίνηση, για εκείνον που ξεκίνησε το ταξίδι και που μετέδωσε το όραμά του σε όλους.

Και η αποθέωση, για ένα αεροπλάνο.

Αυτό, ομολογώ, πρώτη φορά το βίωσα: να συγκινηθώ και να εντυπωσιαστώ που ένα Airbus προσγειώθηκε περίπου 50 μέτρα μπροστά μου!

Εκεί που έβλεπες, σε ένα βίντεο-υπερπαραγωγή, ένα αεροπλάνο να πλησιάζει το «Ελευθέριος Βενιζέλος» μέσα σε νύχτα σκοτεινή με λίγα διάσπαρτα φώτα, και να προσγειώνεται με μουσική θριαμβευτική, ξαφνικά ανάβουν τα φώτα και βλέπεις επί σκηνής, «ζωντανό», το πρώτο από τα 46 καινούργια Airbus A320neo που παρήγγειλε το 2018 η Aegean.

Κάπως έτσι, με αυτόν τον πολύ δυνατό συμβολισμό, μπαίνει και η Aegean στην τρίτη δεκαετία της, με νέα αεροπλάνα, Airbus 320 και 321, της σειράς neo, με κινητήρες Pratt & Whitney (που εκτός άλλων θα μειώσουν λέει την εκπομπή άνθρακα από 19%-23% ανά θέση στο αεροπλάνο), και με νέα εταιρική ταυτότητα. Ηδη, έχει παραλάβει τρία.

Κάθε καινούργιο τέτοιο αεροσκάφος που θα παραλαμβάνεται από την τεράστια παραγγελία των πέντε και βάλε δισ. ευρώ (τη μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα από αεροπορική εταιρεία), θα έχει καινούργιο σήμα στο φτερό, με φόντο «το μπλε του ουρανού της Ελλάδας και το λευκό των νησιών της», όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώτος «επιβάτης» του, αν και δίχως απογείωση, και λίγο πιο αφαιρετικό, από το προηγούμενο, λογότυπο: AEGEAN.

«Το όνομα του εμβληματικού μας πελάγους, που θα πετά στα πέρατα του κόσμου», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, κάνοντας έκκληση στους επιχειρηματίες της χώρας: «επενδύστε στην πατρίδα μας, και στους έλληνες εργαζόμενους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθεωρεί τους κινητήρες του νέου αεροσκάφους (ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας, Ευτύχιος Βασιλάκης, είχε παρακαλέσει τον Πρωθυπουργό να υποστηρίξει έμπρακτα τις αερομεταφορές σε θέματα υποδομών, όπως για παράδειγμα τις σχολές κατάρτισης από τις οποίες μπορούν να βγουν αυριανά στελέχη του κλάδου, σε διάφορους τομείς του. Αυτά τα προγράμματα δεν χρειάζονται επιπρόσθετη κρατική χρηματοδότηση, πρόσθεσε. Υπάρχουν οι πόροι από τις επιβαρύνσεις των επιβατών και των εργαζομένων της εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Γερογιάννης, απευθύνθηκε κυρίως στους δικούς του ανθρώπους. Τους περίπου 3000 εργαζόμενους της Aegean. Πιλότους, προσωπικό καμπίνας, εδάφους, και τους αφανείς ήρωες της τεχνικής υπηρεσίας, όπως είπε. «Το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα», τόνισε, «δεν είναι το μέταλλο των αεροπλάνων, αλλά οι άνθρωποί μας. Και εγώ είμαι υπερήφανος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας».

Την Τετάρτη, προστέθηκε ένα νέο, και neo, αεροπλάνο στον στόλο. Εάν κάτι συγκράτησα από τους πολλούς αριθμούς που παρουσιάστηκαν, Είναι αυτό, που επίσης είπε ο κ. Γερογιάννης:

«Κάθε νέο αεροσκάφος που προστίθεται στον στόλο μας, ισοδυναμεί με 70 νέες θέσεις εργασίας στην εταιρεία».

Και νομίζω πως αυτό λέει πολλά…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...