214
Ο Πέδρο Σάντσεθ θεωρούσε τον Αλέξη Τσίπρα ψεύτη | Reuters/SOOC/CreativeProtagon

Οταν ο Σάντσεθ περιέγραφε τον Τσίπρα ως διεθνές πρότυπο του ψέματος

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2019, 06:59
Ο Πέδρο Σάντσεθ θεωρούσε τον Αλέξη Τσίπρα ψεύτη
|Reuters/SOOC/CreativeProtagon

Οταν ο Σάντσεθ περιέγραφε τον Τσίπρα ως διεθνές πρότυπο του ψέματος

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2019, 06:59

Το ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να οικειοποιηθεί πολιτικά τη νίκη του Σοσιαλιστή Πέδρο Σάντεθ στην Ισπανία, παραγνωρίζοντας ότι το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, οι Podemos, καταποντίστηκαν, σχολιάστηκε επαρκώς (εδώ). Ηταν μια άτσαλη προσπάθεια του Πρωθυπουργού να ενδυθεί τον μανδύα του Σοσιαλδημοκράτη δανειζόμενος τις επιτυχίες που δεν του ανήκουν και ποτέ δεν του ανήκαν.

Διότι, αυτό που δεν σχολιάστηκε είναι ότι ήταν ο ίδιος ο Σάντσεθ, για τον οποίο πανηγυρίζουν τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ, που πριν κάποια χρόνια θεωρούσε τον κ. Τσίπρα ό,τι χειρότερο υπήρε σε ευρωπαίο πολιτικό, χαρακτηρίζοντάς τον δημοσίως «ψεύτη». Για την ακρίβεια, για τον σημερινό πρωθυπουργό της Ισπανίας ο έλληνας ομόλογός του υπήρξε το διεθνές μέτρο του ψέματος!

Ηταν μέσα Ιουλίου του 2015, λίγες ημέρες μετά το αξέχαστο δημοψήφισμα, όταν ο σοσιαλιστής πολιτικός από το βήμα του Παλάθιο ντε λας Κόρτες, του ισπανικού κοινοβουλίου επιτέθηκε στον τότε πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι χαρακτηρίζοντάς τον «τόσο ψεύτη όσο και ο Τσίπρας».

Επί λέξει, ο Πέδρο Σάντσεθ είπε: «Όπως ο Τσίπρας είπε ψέματα στους Έλληνες, έτσι και ο Ραχόι είπε ψέματα στους Ισπανούς». Η φράση αυτή -που αφήνει έκθετο τον Αλέξη Τσίπρα- ακούγεται στο 00:58 του βίντεο που ακολουθεί:

Ο Σάντσεθ επανήλθε και μέσω Twitter:

«Ο Τσίπρας θα καταλήξει σαν εσάς, παραβιάζοντας το εκλογικό του πρόγραμμα: Ο Τσίπρας είπε ψέματα στους Έλληνες όπως ο Ραχόι είπε στους Ισπανούς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...