503
H Φώφη Γεννηματά ψιθυρίζει κάτι στον Σταύρο Θεοδωράκη. Τώρα «μιλούν» μόνο με δηλητηριώδη μηνύματα στο Twitter... | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Οργή Φώφης κατά Σταύρου για το ραντεβού με Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2018, 17:16
H Φώφη Γεννηματά ψιθυρίζει κάτι στον Σταύρο Θεοδωράκη. Τώρα «μιλούν» μόνο με δηλητηριώδη μηνύματα στο Twitter...
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Οργή Φώφης κατά Σταύρου για το ραντεβού με Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2018, 17:16

Επτά ημέρες. Τόσες απομένουν για το πολυσυζητημένο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής (16-18 Μαρτίου στο ΣΕΦ), αλλά φαίνεται ότι οι προσωπικές επιδιώξεις υπονομεύουν την προσπάθεια. Ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς ήδη αποτελούσε μια δύσκολη άσκηση ισορροπιών ανάμεσα σε πολλά «εγώ», αλλά αυτή η εξίσωση δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο μετά την σπουδή του Σταύρου Θεοδωράκη να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου τη Δευτέρα, η οποία προκάλεσε την έντονη ενόχληση της εκλεγμένης αρχηγού Φώφης Γεννηματά.

Μια δικαιολογημένη ενόχληση, τονίζουν κύκλοι της Κεντροαριστεράς, αφού αυτή η πρωτοβουλία του επικεφαλής του Ποταμιού (με αντικείμενο την πρόταση νόμου για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας), μοιάζει να λειτουργεί υπονομευτικά στην τρέχουσα συγκυρία: θολώνει το μήνυμα της ιδεολογικής αυτοτέλειας του Κινήματος Αλλαγής και την ίδια ώρα φαίνεται να πέφτει στην παγίδα των επικοινωνιακών παιχνιδιών του Αλέξη Τσίπρα –αυτό το τελευταίο χρέωσε ευθέως στον κ. Θεοδωράκη η κυρία Γεννηματά την Παρασκευή.

Οντως, η κίνηση του Πρωθυπουργού να δεχθεί τον κ. Θεοδωράκη στο Μαξίμου μοιάζει να εντάσσεται στο επίμονο φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με την Κεντροαριστερά –φλερτ που μόλις απέκρουσε το ΠΑΣΟΚ έσπευσε φαινομενικά να ανταποκριθεί σε αυτό το Ποτάμι!

Ολα αυτά μάλιστα έγιναν χωρίς συνεννόηση και ενώ για τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής (με Φ. Γεννηματά, Στ. Θεοδωράκη, Γιώργο Καμίνη, Νίκο Ανδρουλάκη, Γιώργο Παπανδρέου και Θανάση Θεοχαρόπουλο).

Τι θα γίνει σε αυτή τη συνεδρίαση όταν οι άλλοι πέντε θα ξέρουν ότι ο κ. Θεοδωράκης συναντιέται με τον κ. Τσίπρα; Ο Πρωθυπουργός τηλεφωνήθηκε με τον κ. Θεοδωράκη και τον προσκάλεσε σε κατ΄ιδίαν συνάντηση στο Μαξίμου προκειμένου να συζητήσουν αναλυτικά την πρόταση νόμου του Ποταμιού για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, αλλά είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η συζήτησή τους θα περιοριστεί μόνο σε αυτό.

Η πρωτοβουλία του κ. Θεοδωράκη και η κατάληξή της με το τετ α τετ της Δευτέρας, εξόργισε τη Χαριλάου Τρικούπη όπου ήδη γίνεται λόγος  για μονομερείς κινήσεις από πλευράς του επικεφαλής του Ποταμιού και περίεργο «φλερτ» με τον κ. Τσίπρα. Δεν έχει ξεχαστεί άλλωστε η πρόσφατη ρητορική του Ποταμιού για τα «βαρίδια του παρελθόντος», στα οποία μπαίνει και το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ.

Αυτές οι εξελίξεις, μάλιστα, καταγράφονται λίγα 24ωρα πριν από το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής το οποίο ήδη έχει μύρια όσα οργανωτικά προβλήματα, πέραν των όποιων προσωπικών επιδιώξεων του κ. Θεοδωράκη.

Χαρακτηριστικό του κλίματος το tweet της κυρίας Γεννηματά, η οποία υπενθυμίζει στον κ. Θεοδωράκη, χωρίς να τον κατονομάζει, ότι άλλο είναι η ανάγκη Εθνικης Συνεννόησης στα μεγάλα εθνικά θέμα και άλλο τα επικοινωνιακά παιχνίδια του κ. Τσίπρα. «Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά όλοι!» προσθέτει με νόημα η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Η απάντηση στη νουθεσία της κυρίας Γεννηματά δεν άργησε από τον κ. Θεοδωράκη, που καταλόγισε στη συνοδοιπόρο του στο Κίνημα Αλλαγής αδυναμία – ή και απροθυμία- κατανόησης των προθέσεών του.

«Για να γίνει κατανοητό κι απ’ αυτούς που δεν το κατάλαβαν. Οι ώριμοι αντίπαλοι αντιπαρατίθενται και συνυπάρχουν. Και ειδικά στα πατριωτικά θέματα αντιπαρατιθέμεθα με στόχο τη συνεννόηση και όχι την εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων», σημείωσε δείχνοντας τη διαφορά φιλοσοφίας αλλά και προσέγγισης κρίσιμων ζητημάτων, όπως είναι τα εθνικά, που τον χωρίζει από την κυρία Γεννηματά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...