235
Ζωή και Νίκος Κωνσταντόπουλος σε παλαιότερη δημόσια εμφάνισή τους | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

«Οπλίζετε το χέρι του επόμενου Κορκονέα» – Οργή Ζωής και Νίκου Κωνσταντόπουλου κατά των δικαστών

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2019, 17:43
Ζωή και Νίκος Κωνσταντόπουλος σε παλαιότερη δημόσια εμφάνισή τους
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

«Οπλίζετε το χέρι του επόμενου Κορκονέα» – Οργή Ζωής και Νίκου Κωνσταντόπουλου κατά των δικαστών

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2019, 17:43

Η ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου της Λαμίας για τη μείωση της ποινής στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, τον αστυνομικό που είχε δολοφονήσει το 2008 τον μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, προκάλεσε όπως αναμενόταν αντιδράσεις.

Το δικαστήριο αποδέχτηκε το ελαφρυντικό του «προτέρου εντίμου βίου» και έτσι ο Κορκονέας, ο οποίος πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ισόβια, έλαβε ποινή κάθειρξης 13 ετών, γεγονός που μπορεί να τον οδηγήσει και εκτός φυλακής –καθώς έχει ήδη εκτίσει 11 από αυτά.

Μιλώντας ενώπιον των δικαστών, η πολιτική αγωγή έκανε λόγο για «προδιαγεγραμμένη απόφαση» και για «μεθόδευση» προκειμένου ο Κορκονέας να έχει μία «σκανδαλώδη μεταχείριση»

Τόσο ο Νίκος Κωνσταντόπουλος όσο και η Ζωή Κωνσταντοπουλου, στο άκουσμα της κάθειρξης 13 ετών στον Κορκονέα, γνωστοποίησαν ότι θα ασκήσουν αναίρεση υπέρ του νόμου επί της απόφασης. Αλλά δεν έμειναν μόνο σε αυτό.

«Η απόφασή σας οπλίζει το χέρι του επόμενου Κορκονέα» δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Κωνσταντοπούλου, με το κ. Κωνσταντόπουλο να προσθέτει:

«Καταδικάσετε τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο. Ο δολοφόνος αυτός ήρθε στο δικαστήριο και ζήτησε ελαφρυντικό για ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος, συμπεριφέρθηκε ως τυμβωρύχος και σε αυτόν δώσατε ελαφρυντικό. Η πολιτική αγωγή θα ζητήσει την αναίρεση της απόφασης υπέρ του νόμου».

Η αντίδραση του κ. Κωνσταντόπουλου και της θυγατέρας του, επίσης διακεκριμένης δικηγόρου, έκανε την υπεράσπιση του Κορκονέα να ζητήσει από τους δικαστές να διαγράψουν τη δήλωση από τα πρακτικά.

Αλλά η πολιτική αγωγή απάντησε: «Δεν μπορείτε να διαγράψετε αυτά που ειπώθηκαν. Οπως δεν διαγράφονται το “ελευθερος ο Σαραλιώτης, ελευθερος ο Κορκονέας”».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...