344
Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας μεταφέρεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, εκεί όπου άκουσε τη μείωση της ποινής του... | Intime News/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εσπασαν τα ισόβια για τον Κορκονέα – Κάθειρξη 13 ετών – Μπορεί να αποφυλακιστεί

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2019, 14:36
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 29/07/2019 16:58
Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας μεταφέρεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, εκεί όπου άκουσε τη μείωση της ποινής του...
|Intime News/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εσπασαν τα ισόβια για τον Κορκονέα – Κάθειρξη 13 ετών – Μπορεί να αποφυλακιστεί

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2019, 14:36
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 29/07/2019 16:58

Ποινή φυλάκισης 13 ετών απαγγέλθηκε στον Επαμεινώνδα Κορκονέα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αυτό σημαίνει ότι ο πρώην ειδικός φρουρός μπορεί να αποφυλακιστεί, καθώς έχει ήδη εκτίσει 11 χρόνια, με κάποια από αυτά διπλά.

«Με αυτή σας την απόφαση οπλίζετε το χέρι του επόμενου Κορκονέα», ήταν η αντίδραση της συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, στο άκουσμα της ποινής, που προανήγγειλε αίτηση αναίρεσης στον Αρειο Πάγο.

Λόγω του νέου Ποινικού Κώδικα, του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Ως εκ τούτου, με δεδομένο και τον χρόνο έκτισης της ποινής, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας μπορεί πλέον να υποβάλλει αίτημα για να αποφυλακιστεί.

Σύμφωνα με το Lamiareport.gr, ο συνήγορος του Κορκονέα, Βαγγέλης Ανδρούλας, κατέθεσε αίτημα για την αναγνώριση του πρότερου έντιμου βίου, προκειμένου να ζητήσει την ελάχιστη προβλεπόμενη ποινή (που είναι 10 χρόνια).

Νωρίτερα, σήμερα, ο Κορκονέας είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με άμεσο δόλο, για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, στα Εξάρχεια.

Η απόφαση ανακοινώθηκε παρουσία των γονέων του ειδικού φρουρού. Απούσα ήταν η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν.

Αντίθετα, το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώο, λόγω αμφιβολιών, τον Βασίλειο Σαραλιώτη.

Η απόφαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της πολιτικής αγωγής, η οποία έκανε λόγο για «προδιαγεγραμμένη απόφαση» και για «μεθόδευση» προκειμένου ο Κορκονέας να έχει μία «σκανδαλώδη μεταχείριση».

Τόσο ο Νίκος Κωνσταντόπουλος όσο και η Ζωή Κωνσταντοπουλου, στο άκουσμα της επιβολής ποινής κάθειρξης 13 ετών στον Κορκονέα, γνωστοποίησαν ότι θα ασκήσουν αναίρεση υπέρ του νόμου επί της απόφασης.

«Η απόφασή σας οπλίζει το χέρι του επόμενου Κορκονέα» δήλωσε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο η κυρία Κωνσταντοπούλου, με το κ. Κωνσταντόπουλο να τοποθετείται σχετικά:

«Καταδικάσετε τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο. Ο δολοφόνος αυτός ήρθε στο δικαστήριο και ζήτησε ελαφρυντικό για ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος, συμπεριφέρθηκε ως τυμβωρύχος και σε αυτόν δώσατε ελαφρυντικό. Η πολιτική αγωγή θα ζητήσει την αναίρεση της απόφασης υπέρ του νόμου».

Η δήλωση της πολιτικής αγωγής προκάλεσε την αντίδραση των δικηγόρων του Κορκονέα που ζήτησαν να διαγραφεί η δήλωση από τα πρακτικά.

Ωστόσο η πολιτική αγωγή ανταπάντησε: «Δεν μπορείτε να διαγράψετε αυτά που ειπώθηκαν. Οπως δεν διαγράφονται το “ελευθερος ο Σαραλιώτης, ελευθερος ο Κορκονέας”».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...