376
Τον περασμένο Φεβρουάριο η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ απένειμε το λεγόμενο «Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας» στον Ρας Λίμπο, δεξιότατο ραδιοφωνικό σχολιαστή | EPA / JUSTIN LANE

Ολοι οι… ραδιοφωνατζήδες τού προέδρου δουλεύουν για αυτόν

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2020, 14:34
Τον περασμένο Φεβρουάριο η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ απένειμε το λεγόμενο «Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας» στον Ρας Λίμπο, δεξιότατο ραδιοφωνικό σχολιαστή
|EPA / JUSTIN LANE

Ολοι οι… ραδιοφωνατζήδες τού προέδρου δουλεύουν για αυτόν

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2020, 14:34

Η δημοσκοπική διαφορά είναι μεγάλη και εις βάρος του βέβαια, ωστόσο λίγοι είναι οι αναλυτές που προεξοφλούν άνευ επιφυλάξεων την ήττα του Ντόναλντ Τραμπ. Επειδή ο πρόεδρος των ΗΠΑ και εκ νέου υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών δεν στερείται μέσων επηρεασμού της κοινής γνώμης. Κάθε άλλο.

Ο Τραμπ βασίζεται στο «Radio America», λέει και η Corriere della Sera, το οποίο είναι ένα ραδιοφωνικό δίκτυο συντηρητικού προσανατολισμού, εξειδικευμένο σε εκπομπές λόγου που εξυμνούν «τις παραδοσιακές αξίες της Αμερικής, την ελεύθερη οικονομία», κ.λπ.
Οι εκπομπές του «Radio America» αναμεταδίδονται από εκατοντάδες μικρούς σταθμούς σε όλες τις ΗΠΑ.

Με δεδομένο ότι ο Τραμπ έχει μαζί του μία μάζα ψηφοφόρων που υπολογίζεται στο 35% με 40% του εκλογικού σώματος, τα υποτιμημένα επαρχιακά ραδιόφωνα, που διευθύνονται κατά κύριο λόγο από Ρεπουμπλικανούς και συνιστούν έναν ολόκληρο γαλαξία συντηρητικών απόψεων, είναι ικανά να του δώσουν παραπάνω ώθηση τις τελευταίες ημέρες του προεκλογικού αγώνα.

Ετσι η έξωση του Τραμπ από τον Λευκό Οίκο δεν πρέπει να θεωρείται στάνταρ. Ορισμένα μίντια (από τηλεοπτικά δίκτυα μέχρι ιστοτόπους) τον στηρίζουν, και αυτά τα μίντια παρακολουθούνται, ακούγονται και διαβάζονται από εκατομμύρια δεξιόστροφους πολίτες.

Μιλάμε για το Fox, για το δίκτυο ειδήσεων One America, για τα σάιτ Breitbart, Newsmax , Daily Caller και Infowars, για εφημερίδες όπως η μεγάλη Wall Street Journal και η μικρή New York Post.

Οσον αφορά το ραδιοφωνικό ιστό του «Radio America», η αλήθεια είναι ότι περί 15 εκατομμύρια Αμερικανοί «συντονίζονται» στις συχνότητες για να ακούσουν τα πολιτικά μηνύματα αλλά και για να συμμετάσχουν και εκείνοι στη συζήτηση.

Οι πλέον διάσημοι… ρήτορες του δεξιού ραδιοφώνου στις ΗΠΑ είναι ο Ρας Λίμπο, ο Γκλεν Μπεκ, ο Μάικλ Σάβατζ. Οχι ότι δεν υπάρχει και Δημοκρατικό ραδιόφωνο, υπάρχει. Ωστόσο και σύμφωνα με μια έρευνα των New York Times, τουλάχιστον οι 12 στις 15 ραδιοφωνικές εκπομπές με τις περισσότερες αναμεταδόσεις αφορούν συντηρητικό λόγο , πεποικιλμένο με συνθήματα υποστήριξης στον Τραμπ.

Ο Λίμπο θεωρείται εξτρεμιστικών απόψεων σχολιαστής, παρά ταύτα όμως τιμήθηκε με μετάλλιο από τη Μελάνια Τραμπ σε ειδική τελετή που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η Μελάνια του φόρεσε το λεγόμενο «Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας», δείγμα ότι η δουλειά του ραδιοσχολιαστή εκτιμήθηκε και εκτιμάται από τον ένοικο του Λευκού Οίκου.

Εξάλλου λέγεται ότι και ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ αγαπά το ραδιόφωνο, κυρίως τη συζήτηση μέσω αυτού. Ετσι, η ώσμωσή του με τις προσωπικότητες του χώρου (ρήτορες, σχολιαστές, κ.λπ.) του αποφέρει πολιτικά κέρδη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...